El Festival Tercera Setmana promourà el comerç local al juny
Entre el 8 i el 18 de juny el Festival "Tercera Setmana" revolucionarà el comerç de València i el turisme, a través d'activitats variades com 60 representacions repartides entre onze sales i dotze espais oberts de la ciutat, que conformaran una programació que s'estendrà per tots els barris de València. El teatre, les arts escèniques de carrer, la dansa, el circ i la música seran els protagonistes.
"Des de la regidoria de Comerç de l'Ajuntament hem apostat de forma decidida per este festival que dinamitzarà el xicotet comerç de la ciutat en la tercera setmana de juny. Per a l'Equip de Govern Local el suport al teixit comercial de la ciutat és una prioritat, i l'Ajuntament estarà al seu costat en cada iniciativa que es plantege per a fomentar-ho", ha afirmat el regidor de Comerç, Carlos Galiana.
Per la seua banda, la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, ha destacat el suport a una iniciativa que "dinamitza l'activitat econòmica de la ciutat i enriqueix l'oferta cultural". La delegada ha subratllat que este certamen "ajudarà a situar València en el mapa internacional de la cultura i dins del circuit de turisme cultural".
Eixe interès col·laboratiu estarà present en la programació gràcies a les sinèrgies que el festival hi ha establit amb altres ens escènics, com el Centre Dramàtic Nacional, el Centre Dramàtic Galego, la SGAE, Espai Inestable i La Rambleta a través del projecte "Graners de Creació" i dels festivals Russafa Escènica i ZGZ Escena, amb els que han realitzat intercanvis de propostes, i Escena Vaig poblar Nou, de qui arrepleguen un treball de la seua iniciativa Embrions.
Un dels eixos programàtics que el Festival Tercera Setmana pretén establir és el d'arreplegar anualment una mostra representativa de treballs provinents de Catalunya, Balears i la Comunitat Valenciana. Configurar un espai d'exhibició i trobada entre públic, artistes i professionals que comparteixen una identitat i una cultura.
El festival programarà una sèrie d'activitats paral·leles que inclouran tallers de formació professional i un apartat de trobades que, davall la denominació "Connexions", comptarà amb la presència d'invitats estatals i internacionals. En ells s'establiran taules de treball per a futures col·laboracions, i s'oferirà una selecció d'espectacles representatius de la més recent producció escènica de companyies valencianes, tot això obert també al públic general.
La programació donarà cabuda a múltiples llenguatges escènics de diversos formats i procedències, tant nacionals com internacionals, de creadors reconeguts i de talents emergents. Una selecció de treballs, com ha subratllat el director del festival, "sense prejuís de llenguatges i amb el denominador comú de qualitat i compromís amb la creació, així com amb la voluntat de comunicació amb l'espectador".
El festival creix moderadament en esta segona edició, al passar de 9 a 11 dies de duració, de 50 a 60 representacions, i de 28 a 44 companyies respecte a l'any passat. També augmenten els espectacles gratuïts, alhora que els de pagament mantindran preus populars com l'any anterior, implementant la possibilitat d'abonaments per a diversos d'ells.