elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una exposició en Las Naves recull les imatges i icones més importants de les sèries del segle XXI

Una exposició en Las Naves recull les imatges i icones més importants de les sèries del segle XXI
  • La mostra, que podrà veure's des del 20 d'abril fins al 4 de maig, explora la rellevància que han pres les sèries en la societat actual

  • El dijous 22 s'han organitzat dues xarrades en Las Naves que pretenen analitzar les sèries des de punts de vista diferents, que tindran aforament limitat i podran ser seguides en streaming sota inscripció

El festival LABdeseries desembarca enguany en Las Naves, centre d'innovació del Ajuntament de València, amb una exposició que reivindica ‘El Poder de las Series’’. La mostra, que podrà veure's des del 20 d'abril fins al 4 de maig, explora la rellevància que han pres les sèries en la societat actual i com s'han convertit en un element capaç d'influir en els nostres comportaments i rutines.

La segona edició d'aquesta cita cultural a València posa en valor aquestes produccions que han modificat les nostres converses, els nostres referents, els nostres consums i la disposició del nostre temps lliure. Entre les activitats d'enguany es planteja en Las Naves un recorregut per les seqüències i icones més emblemàtiques de les sèries del segle XXI, a través de vídeos, il·lustracions i una pintura mural realitzada ex profeso pels il·lustradors Núria Tamarit i Elías Taño.

Moments audiovisuals que han quedat en la memòria de tots els espectadors de títols ja clàssics com Breaking Bad, The Walking Dead, Doctor Who o El Ministeri del Temps se citen en aquesta exposició que també recorda a personatges i objectes que qualsevol seriéfilo sabria reconéixer. La proposta es completa amb textos de, entre altres escriptors i analistes de televisió com Alberto Rey, Paloma Rando, Enric Albero o Sergio del Molino, que posen en context tots aquests elements.

La mostra està comissariada per David Brieva, Mikel Labastida i Àuria Ortiz, directors del LABdeseries, el festival de sèries de València, que enguany se celebra en la Filmoteca, la Mutant i Las Naves. Aquesta última seu acollirà també, el dimecres 21, una sessió de DJ amb realitat virtual de sintonies de sèries com un concurs en el qual podrà participar el públic, dins del projecte Sono·lab de Las Naves.

El dijous 22 s'han organitzat dues xarrades en Las Naves que pretenen analitzar les sèries des de punts de vista diferents. D'una banda, a les 18 hores es plantejarà un debat sobre si els humans estem preparats per a conviure amb robots com els que apareixen en títols com Westworld o Humans. L'enginyer informàtic i tecnòleg humanista Pedro Mujica, l'artista i activista cíborg Moon Ribas, el divulgador Carlos Santana i el professor i investigador Javier Palanca conversaran sobre això.

A continuació, a les 19.30 hores, una altra taula, en la qual participaran l'economista expert en sostenibilitat Vicent Cucarella, l'editora i escriptora Layla Martínez, autora d'Utopia no és una illa. Catàleg de mons millors, i el guionista i periodista Juan Bordera es preguntarà si sèries com Years and years o El colapso van predir la societat postcoronavirus. Tots dos actes comptaran amb aforament reduït i podran ser seguits a través de streaming, prèvia inscripció en la web de Las Naves (lasnaves.com).

Pujar