elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Expociència rep més de 4.000 inscripcions d’estudiants de secundària i batxillerat en la seua edició virtual

Expociència rep més de 4.000 inscripcions d’estudiants de secundària i batxillerat en la seua edició virtual

    A tan sols quatre dies de l’inici de les activitats, ja són més de 4.000 les inscripcions d’estudiants de secundària i batxillerat a la pròxima edició virtual d’e-XPOCIÈNCIA, que se celebrarà del 23 al 27 de novembre. Aquesta fórmula, que substitueix enguany la tradicional festa de la ciència ajornada el passat mes de maig a causa de la pandèmia, oferirà diferents sessions online per al debat científic juvenil i una funció de teatre químic per a concloure la celebració.

    La Universitat de València celebra e-XPOCIÈNCIA 2020 amb un cicle de xarrades col·loqui divulgatives i obertes al debat en streaming, que arribaran a les aules de secundària i batxillerat la setmana del 23 al 27 de novembre. El programa abasta un total de huit sessions al voltant de temes d’interès científic general, que van des de la intel·ligència artificial i el big data fins a les energies renovables, els aliments transgènics o les vacunes, entre altres.

    En línia amb la tradicional Expociència, seran els propis científics els qui plantejaran cada qüestió i es posaran a disposició d’estudiants i professors participants connectats en línia. Tota una oportunitat per a despertar curiositats, resoldre dubtes i compartir idees amb investigadors que treballen a diari amb l’Agència Espacial Europea o en projectes del Gran Accelerador de Partícules del CERN; o que es dediquen a la conservació de la biodiversitat, l’eficiència energètica i el medi ambient; perquè molts d’aquests desenvolupen la seua tasca al Parc Científic de la Universitat i participen, any rere any, en cada edició d’Expociència.

    Per a què serveixen els satèl·lits, què sabem dels neutrins, nous materials per a l’eficiència energètica, dades i Intel·ligència Artificial per a canviar la humanitat, els reptes de la medicina de precisió, processat d’imatges amb el mòbil, el futur dels envasos d’aliments o els microorganismes essencials per a la vida són alguns dels temes al voltant dels quals els estudiants podran aprofundir de la mà d’especialistes de la Universitat de València, del CSIC i de les empreses de base científica i tecnològica del Parc Científic de la institució acadèmica.

    Les xarrades tindran lloc al llarg de quatre dies –del 23 al 26– i estaran moderades pel físic i divulgador científic Alberto Aparici. El programa, que es pot consultar a la web www.expociencia.org, conclourà divendres 27 de novembre amb l’espectacle ‘La química és pur teatre, el teatre és pura química’, una proposta divulgativa de la Facultat de Química que es materialitza des de 2008 a través de la companyia Teatre Químic. Aquesta darrera sessió estarà precedida del lliurament dels Premis Experimenta 2020.

    A hores d’ara i a tan sols quatre dies de l’inici de les activitats, e-XPOCIÈNCIA ha rebut ja més de 4.000 inscripcions d’estudiants i professors de vora 200 centres, principalment de la Comunitat Valenciana, a les jornades que posaran sobre la taula temes d’actualitat científica.

    Tot i anar dirigida al públic de secundària i batxillerat, e-XPOCIÈNCIA 2020 està oberta a la participació del públic en general.

    Pujar