elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero habla sobre política comercial y globalización en La Nau

La eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero habla sobre política comercial y globalización en La Nau
    MÉS FOTOS
    La eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero habla sobre política comercial y globalización en La Nau - (foto 2)

    La eurodiputada i economista Inmaculada Rodríguez-Piñero impartirà una conferència amb el títol 'Oponerse o liderar la globalización: el papel de la política comercial' el pròxim dijous 8 de novembre, a les 19 hores, a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau. La conferència s'emmarca en el cicle 'Les raons d'Europa' de l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València, que organitzen el Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. L'entrada a la conferència és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

    Inmaculada Rodríguez-Piñero és eurodiputada del Grup de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu, portaveu socialista de la Comissió de Comerç Internacional i membre de la Delegació Parlamentària UE-Xile. L'economista també va ser secretària general d'Infraestructures del Ministeri de Foment en la segona legislatura de José Luís Rodríguez Zapatero, entre 2009 i 2011.

    La globalització i els seus efectes constitueixen un objecte permanent d'anàlisi i debat que s'ha incrementat per les conseqüències de la crisi financera global i les injustes i inadequades polítiques aplicades. Inmaculada Rodríguez-Piñero parlarà sobre la necessitat d'una governança econòmica global justa en l'ordre internacional que permeta repartir millor els enormes beneficis de l'obertura econòmica, que se sustenta en un comerç inclusiu basat en les regles de l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

    Per a l'economista, afrontar els reptes de la globalització no consisteix a demonitzar el comerç internacional, ni mantenir la competitivitat global devaluant les condicions laborals i de protecció social de la població. La política comercial de la Unió Europea té com a objectiu establir una regulació adequada del comerç, perquè siga just i protegisca els estàndards europeus, que els defense del dúmping (vendre per sota del preu normal o a preus inferiors al cost amb la finalitat d'eliminar la competència i conquistar el mercat) de tercers països i promoga els valors de la UE en defensa de la pau, la democràcia i els drets humans, i també estimular el creixement sostenible i la creació de llocs de treball de qualitat.

    L'entrada a la conferència és lliure i limitada a la capacitat de la sala

    L'Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d'actualitat. L'Escola, a més, té la participació d'altres actors de l'administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència, Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d'Humanitats i Caixa Popular.

    Pujar