Estudiantat de doctorat en estudis medievals organitza unes jornades amb la seua recerca sobre la Corona d’Aragó
L’equip de treball IDEM de la UV organitza a partir d’aquest dimecres 19 el Taller d’Investigació en Estudis Medievals (TIEM), unes jornades on s’analitzaran diverses temàtiques al voltant de l’edat mitjana a la Corona d’Aragó i els territoris veïns
La primera conferència, L’estudi de la indústria armera a la Barcelona baixmedieval: metodologia i fonts d’una recerca en curs, és de Pere Badia (Universitat de Barcelona)
Totes les conferències seran a la Sala de Juntes del Departament d’Història Medieval de la Universitat de València, a les 11.30 hores, i tenen l’objectiu de divulgar els treballs i fomentar el debat i l’intercanvi entre el personal investigador en formació o ja doctor.
IDEM nasqué al Departament d’Història Medieval de la Universitat de València i fou instituïda amb l’objectiu de donar a conéixer les recerques que els joves i les joves medievalistes duen a terme. El grup, a través del taller d’investigació en estudis medievals, organitza dos tipus de sessions al llarg de l’any. Una amb la intervenció d’estudiantat de doctorat, o ja doctor o doctora, que comparteix el seu tema d’investigació, i una segona, amb graduades i graduats o estudiantat de màster, que comparteixen el seu TFG o TFM.
Les pròximes activitats previstes seran Investigar la identitat col·lectiva medieval i moderna: el cas de Catalunya, de Cristian Palomo (Universitat Jaume I), l’11 de febrer; i La investigación de las órdenes militares medievales: el caso del Hospital en Navarra entre 1435 y 1487, de Miguel Ángel Arrondo (Universitat de Navarra). També, L’arquitectura hidràulica en pedra picada en temps del gòtic tardà valencià, de Cristian Pardo (Universitat de València), el 28 de març; i Pràctiques performatives i devocionals de l’orde de Sant Jaume a Barcelona: la comunitat femenina del Monestir de Jonqueres. Origen, continuïtats i canvis (XIII-XVI), de Begoña Pons (Universitat de Barcelona), el 20 d’abril.