elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Escena Erasmus de la Universitat de València busca actors i actrius per a la formació del nou elenc

Escena Erasmus de la Universitat de València busca actors i actrius per a la formació del nou elenc
  • L’Aula d’Arts Escèniques UV també llança l’oferta formativa del curs 2024-25 amb tres tallers permanents de teatre i dansa contemporània

Escena Erasmus de la Universitat de València prepara el càsting per a la formació del nou elenc que protagonitzarà l’estrena del pròxim espectacle i les gires del proper estiu. El període d’inscripció està obert fins el 10 d’octubre i les proves de selecció se celebraran el dia 16 del mes que ve.

Després de l’èxit obtingut amb l’espectacle ‘Qui sóc jo quan ningú em mira’, el qual ha girat aquest estiu per més d’una vintena de municipis valencians, el projecte teatral europeu Escena Erasmus UV reprén l’activitat en el curs 2024-2025, partint de la formació del grup actoral que integraran els estudiants nouvinguts Erasmus, així com l’estudiantat de la Universitat de València.

Escena Erasmus UV (Premi Europeu Carlemany de la Joventut, 2011; Premi Talent Jove, 2018; Menció Especial del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe; Premi AVETID 2019; Distinció “Lluís Vives”-Premi 9 d’Octubre 2021; i Premi d’Honor de les Arts Escèniques Valencianes 2023) és un projecte internacional de la Universitat de València pioner a Europa en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural dels territoris locals, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

S’hi pot preinscriure tant l’estudiantat incoming com l’estudiantat local UV; i per a participar en les proves de selecció no cal tindre experiència teatral prèvia, tot i que es valoraran les aptituds artístiques. Allò important, en paraules del seus directors, “són les ganes de participar en un projecte europeu únic d’integració cultural, lingüística i social, i la disponibilitat que tinguen les persones candidates de treballar i aprendre en aquest projecte”. Tant el taller de formació actoral com el programa de participació en les gires d’Escena Erasmus són convalidables per 2 crèdits ECTS.

Escena Erasmus UV és un projecte teatral que s’enquadra dins del marc d’internacionalització de la Universitat de València, la qual continua sent la primera destinació d’Europa en recepció d’estudiantat Erasmus. Per aquest motiu, és promogut pels vicerectorats que encapçalen Ester Alba i Carles Padilla, Cultura i Societat i Internacionalització i Multilingüisme, respectivament, a través de la Fundació General UV, i compta amb el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Direcció General de Cultura de la Generalitat.

Pots inscriure’t a través del formulari que trobaràs ací: https://links.uv.es/sIZ0vQT

Més teatre: Tallers Permanents d’Arts Escèniques a la UV

D’altra banda, la Universitat de València ha llançat la seua oferta formativa completa en Arts Escèniques mitjançant tres tallers de teatre i dansa convalidables per 2 crèdits ECTS cadascú. Aquesta formació té com a objectiu, més enllà de l’entreteniment, preparar un públic de teatre amb criteri des d’un espai universitari per a la llibertat creativa i d’expressió. La inscripció en tota l’oferta estarà oberta fins el pròxim 30 de setembre.

El Taller Permanent de Teatre 1r Nivell (https://cursos.fundacio.es/view/265), impartit per l’actriu, directora i dramaturga Iria Márquez, és una introducció a la interpretació escènica amb treball individual i en grup fins arribar al muntatge escènic -producció pròpia d’ASSAIG-Grup de Teatre de la Universitat de València- que s’estrenarà a la Sala Matilde Salvador de La Nau en finalitzar el curs.

El Taller Permanent de Teatre 2n Nivell (https://cursos.fundacio.es/view/266), que imparteix des del 2021 l’artista i dramaturg Jorge Picó, treballarà la relació dels actors i les actrius amb la paraula escrita a través de l’estudi d’un període concret de la història del teatre i les seues possibilitats escèniques.

I el Taller Permanent de Dansa 1r Nivell (https://cursos.fundacio.es/view/282), a càrrec de la prestigiosa ballarina Christine Cloux, se centrarà en l’expressió artística a través de la dansa contemporània amb una pràctica escènica final consistent en la presentació del treball realitzat durant el curs en una actuació amb públic.

Accedeix a tots els cursos i tallers ací: https://cursos.fundacio.es/area/8

 

Pujar