400 entitats participen en la jornada de mesures d'emergència i riscos laborals en edificis públics
El Palau de la Música de València ha acollit hui la jornada tècnica "Mesures d'emergència i prevenció de riscos en edificis públics: una assignatura pendent", en el marc del Dia Internacional de la Prevenció de Riscos Laborals i del 30 aniversari de l'auditori. La trobada ha congregat vora 400 assistents d'importants institucions esportives, orquestres simfòniques, municipals i policials de tot el territori espanyol.
La presidenta del Palau, Glòria Tello, ha assistit a esta jornada, acompanyada pel director de l'auditori valencià, Vicent Ros i pel cap de Recursos Humans, Ignacio Rosat. La regidora ha expressat la seua satisfacció per l'èxit de públic d'esta jornada, i ha manifestat que un dels objectius d'esta legislatura "és desenvolupar la campanya d'un Palau Obert, per a acostar-lo a tot tipus de públics, edats i condicions".
"Per a complir amb este objectiu" –ha explicat la presidenta– "no podem basar-nos únicament en programació cultural, sinó també en els objectius de la seguretat i accessibilitat per a totes i tots". És per això que "ja hem aprovat el Pla de Prevenció i Autoprotecció i un primer Pla d'Accessibilitat que serà una realitat en breu".
Per la seua banda, Vicent Ros ha assenyalat la voluntat de l'auditori de "ser pioners en la seguretat, en la prevenció de riscos laborals i accessibilitat per a totes i tots", i s'ha mostrat convençut que la jornada "serà profitosa per a crear sinergies, i millorar la qualitat de les institucions públiques en benefici de la ciutadania".
La trobada ha tingut un caràcter eminentment pràctic, i s'hi han tractat aspectes de gran transcendència tot i que encara no prou desenvolupats en part de les institucions públiques. La jornada ha inclòs tres conferències: "La concurrència d'empreses en edificis públics: problemàtica d'aplicació de la normativa sobre coordinació d'activitats", "Mesures d'emergència en edificis públics: punts crítics", i "La problemàtica del compliment de l'aforament en determinats edificis públics".
La primera d'estes ha comptat amb la participació de Javier Navarro Aparicio, doctor en ADE per la Universitat Politècnica de València i professor associat i docent del Màster de Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat de València; i Jordi Tarragó Shabbat, director de personal del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
La segona, "Mesures d'emergència en edificis públics: punts crítics", ha tingut un únic ponent, Juan José Agún González, director de Servicis Generals i responsable del Servici de Prevenció de l'Hospital Intermutual de Llevant.
La tercera proposta, "La problemàtica del compliment de l'aforament en determinats edificis públics", ha oferit com a ponents Rafael Soto Yáñez, director de l'Àrea Jurídica i de Personal de la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla; i Roberto Alcaín Sánchez, cap de Recursos Humans i Contractació del Teatre de la Maestranza i Salas del Arenal de Sevilla. L'acte ha conclòs amb la taula redona "Algunes qüestions essencials sobre organització, emergències i prevenció en edificis públics", a càrrec de representants tècnics de les entitats col·laboradores.