Els departaments de llengües romàniques de la UV analitzen la perspectiva comparada en els estudis lingüístics i literaris
Els departaments de Filologia de llengües romàniques –català, castellà, francés, italià, portugués i llatí– de la Universitat de València s’ha unit per a organitzar una jornada sobre la perspectiva romànica en els estudis lingüístics i literaris. La jornada se celebra aquest dijous (9 de febrer) a la sala de graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
Segons un dels organitzadors, el professor Emili Casanova, l’objectiu “és el de conscienciar l’alumnat i el professorat que no es pot deixar de banda la visió global, comparada, de les llengües romàniques, ja que el funcionament d’una pot ajudar a entendre els mecanismes i els factors que expliquen l’evolució i l’estat dels trets de cada llengua”.
També es pretén mostrar la unitat cultural i literària de l’Edat Mitjana europea i romànica (fonts, maneres de pensar...) que fan necessària una mirada àmplia per a entendre la concepció, l’estil, les tendències de qualsevol literatura.
La jornada anirà acompanyada d’una exposició promoguda per la Biblioteca d’Humanitats, per a realçar una bibliografia àmplia, convergent i romànica, que pot obrir noves perspectives als estudiants.
Les sessions s’obriran a les 9, i mitja hora després el professor Rafael Beltrán parlarà sobre “endevinalles llatines, catalanes i castellanes”. Al llarg del dia hi haurà ponències de Ricardo Hernández, Amparo Ricós, Evelio Miñano, Salvador Pons, Santiago Vicente, Maria Rosa Álvarez, Manuel Badal, Jordi Casany i Josep E. Rubio.