elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cultura incorpora les reunions ‘One to One’ de l’EDAV i la Fundació SGAE a la 2a edició de Promercat-València Film Market

Cultura incorpora les reunions ‘One to One’ de l’EDAV i la Fundació SGAE a la 2a edició de Promercat-València Film Market
  • També inicia les inscripcions per a participar en aquest mercat de l’audiovisual valencià especialitzat en coproducció

  • Se celebrarà a València del 29 de juny a l’1 de juliol de 2022, coincidint amb la 37a edició de Cinema Jove i amb la col·laboració d’À Punt

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, organitza la segona edició de Promercat-València Film Market, que se celebrarà a València en tres jornades professionals, del 29 de juny a l’1 de juliol de 2022, en paral·lel a la 37a edició del festival Cinema Jove i amb la col·laboració d’À Punt.

Promercat és un mercat audiovisual professional de caràcter presencial, especialitzat en la coproducció i adreçat al sector audiovisual valencià. L’objectiu és generar un mercat en què puguen coincidir productores que busquen o ofereixen projectes de coproducció. També és important que els productors valencians puguen coproduir pel·lícules procedents d’altres territoris. El propòsit final és la consolidació, la dinamització i la internacionalització del sector audiovisual valencià pel que fa a la coproducció.

Promercat ha obert en el seu web (https://www.promercat.com/) el termini d’inscripcions per als professionals que vulguen assistir a les diverses activitats programades el 29 de juny, el 30 de juny i l’1 de juliol a l’Auditori Carmen Alborch de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM).

El dimecres 29 de juny, en horari de matí, tindran lloc les sessions de treball de Promercat-València, que està dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en valencià. En aquestes sessions participen productores i professionals de l’àmbit lingüístic valencià, així com representants de les respectives televisions públiques.

El director general d’À Punt, Alfred Costa; el cap del departament de Ficció i Cinema de Televisió de Catalunya (TV3), Oriol Sala-Patau; el director general d’IB3, Andreu Manresa; el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i el director general de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Miquel Curanta, ja han confirmat la seua participació en els debats d’aquesta primera jornada.

El dijous 30 de juny, en horari de matí, tindran lloc les sessions de treball de Promercat-Estatal, dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en l’àmbit estatal; està dirigit a projectes de llargmetratges de ficció per a cinema o televisió.

El director general de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes, participarà en la segona jornada per a explicar els projectes de cinema i audiovisual per a la Ciutat de la Llum. En aquesta segona jornada també es realitzaran les micropresentacions de guions, els Pitch, dels projectes de l’àmbit estatal, i s’impulsarà un focus de coproducció sobre l’animació valenciana.

En les vesprades del 29 i el 30 de juny, als nous IVAM Labs, hi haurà reunions B2B entre les diverses productores interessades en els projectes i les productores que els presenten.

Reunions ‘One to One’ de l’EDAV i la Fundació SGAE

Com a novetat respecte a la primera edició, Promercat integra les reunions ‘One to One’ organitzades per l’associació Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) i la Fundació SGAE, que tindran lloc el divendres 1 de juliol als IVAM Labs.

Per huité any consecutiu, l’EDAV i la Fundació SGAE, a través del seu consell territorial de la Comunitat Valenciana, organitzen l’esdeveniment ‘One to One’ per a projectes d’autors i productors valencians a la recerca de productor o coproductor. És un esdeveniment de micropresentacions de guions i reunions ‘one to one’, o de màrqueting personalitzat, per a donar a conéixer els seus projectes.

Aquesta convocatòria té com a objectiu impulsar el talent valencià i afavorir el desenvolupament de projectes audiovisuals valencians. A la convocatòria s’han presentat guionistes, o equips de guionista i productor, amb un projecte de ficció de cinema o televisió en fase d’escriptura o desenvolupament.

24 projectes seleccionats

La selecció de projectes audiovisuals s’ha fet a través d’una convocatòria pública, el termini de la qual va concloure el 18 d’abril passat. Per a participar en la segona edició de Promercat, s’han elegit projectes entre aquells que compten amb ajudes de l’Institut Valencià de Cultura, però també amb el suport d’altres institucions públiques o que tinguen assegurat un percentatge de finançament per a produir-los.

Els criteris de selecció han sigut la qualitat narrativa, el disseny de producció i la sostenibilitat financera dels projectes presentats. A la convocatòria pública s’han inscrit 52 projectes, 24 dels quals s’han escollit, procedents de València, Alacant, Barcelona, Mallorca, Menorca, Màlaga, Sevilla i Santander.

Els projectes seleccionats s’estructuren en dues categories de mercat: Promercat-València i Promercat-Estatal.

Promercat-València

Promercat-València està dirigit a projectes de ficció, tant llargmetratges com sèries, minisèries i telefilms, així com d’animació, en versió original en valencià. S’han seleccionat un total de dotze projectes.

Els deu projectes de llargmetratges de ficció són ‘Amics per sempre’ d’Aguacate & Calabaza (Barcelona); ‘Animals irrecuperables’ de Pegatum Transmedia (València); ‘Cap de furó’ de Suica Films (València); ‘Fantasmata’ de Cinetica Produccions (Mallorca); ‘Mario’ de Corte y Confección (Barcelona); ‘Nena’ de TV ON (València); ‘Quan aterraràs?’ de Vivir para ver Films (Barcelona); ‘Quan vinga la calma’ de The Fly Hunter (València); ‘Rock Bottom’ de Jaibo Films (Alacant), i ‘Vega. La història d’un viatge’ d’Asismaval (València).

També s’ha seleccionat la minisèrie ‘Belarmina. La història de les roges Molinar’, de CEF Mallorca (Mallorca), i la sèrie ‘Els Brugarol’, de Focus Audiovisual (Barcelona).

Promercat-Estatal

Promercat-Estatal està dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en l’àmbit estatal i està dirigit a projectes de llargmetratges de ficció per a cinema o televisió. S’han seleccionat 12 projectes procedents de València, Barcelona, Màlaga, Santander i Sevilla.

Els projectes valencians seleccionats són ‘Amateurs’ de TV ON (València); ‘Desconectada’ de Beniwood (València); ‘Kokoro’ de Silence Comunicación (València); ‘Pequeños calvarios’ de Los Hermanos Polo (València); ‘Eterno otoño’ de Not Alone (València), i ‘Solo fútbol’ de Pegatum Transmedia (València).

El comité de selecció també ha triat ‘Alegre y olé’ de Batiak Films (Madrid); ‘Antonia’ d’AV Media (Málaga); ‘Campamento Garra de Oso’ de Set Màgic (Barcelona); ‘Eco’ de Mordisco Films (Santander); ‘Los años fríos’ de Zampanò i Tarea Fina (Madrid), i ‘Solos en la noche’, de Summer Films (Sevilla).

Animació valenciana

Enguany, Promercat presta especial atenció als projectes valencians d’animació que busquen acords de coproducció, distribució i vendes nacionals o internacionals.

Per això, s’han organitzat reunions amb empreses productores, distribuïdores i exhibidores, en què participen quatre sèries valencianes d’animació: ‘Colorics’ d’Hampa Studio (València); ‘Temps i fets’ de Somnis (València); ‘Trazo crítico’ de TV ON (València), i ‘The Inner Life’, de Pangur Animation (València).

Les tres jornades professionals de Promercat són de caràcter presencial i se celebraran a l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM). Les jornades tenen la mateixa agenda de treball: una presentació per part dels representants institucionals; una taula redona centrada en el tema de cada una de les convocatòries; una micropresentació de guions dels projectes seleccionats, i reunions professionals de les productores amb altres productores i plataformes, televisions i distribuïdors (B2B).

Pujar