elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consorci de Museus llança ‘Trajectòries’, una convocatòria per a revisar trajectòries artístiques valencianes

El Consorci de Museus llança ‘Trajectòries’, una convocatòria per a revisar trajectòries artístiques valencianes
  • L’objectiu de la convocatòria és seleccionar sis projectes de comissariat que aborden la trajectòria d’artistes, col·lectius o tendències artístiques a la Comunitat Valenciana

  • El CMCV destina 70.000 euros a cada un dels projectes, que es presentaran entre 2023 i 2025

MÉS FOTOS
El Consorci de Museus llança ‘Trajectòries’, una convocatòria per a revisar trajectòries artístiques valencianes - (foto 2)

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) impulsa una nova convocatòria que té com a objectiu revisar en profunditat la trajectòria professional d’artistes, col·lectius o tendències artístiques de la Comunitat Valenciana. Es tracta de ‘Trajectòries’, que seleccionarà sis projectes de comissariat i en presentarà els resultats al llarg dels anys 2023, 2024 i 2025.

José Luis Pérez Pont, director del CMCV i del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), ha explicat que “el Consorci de Museus té com a objectiu impulsar el coneixement i la difusió de l’art valencià. En aquesta línia, obrim una nova edició de la convocatòria ‘Trajectòries’, que serveix per a fer valdre i donar visibilitat al gran talent artístic de les nostres creadores i creadors de llarg recorregut, en tota la seua heterogeneïtat i singularitat, després de l’èxit de les exposicions seleccionades en la primera edició, que van servir per a donar a conéixer al gran públic les obres de Teresa Cebrián, Xisco Mensua, Ana Teresa Ortega, Fuencisla Francés, Mariben Domènech i Grup de Reüll”.

La finalitat d’aquesta convocatòria és la selecció de sis projectes de comissariat que aborden en profunditat la trajectòria professional d’artistes o col·lectius amb un notable recorregut i en plena maduresa creativa, i contribuir, al mateix temps, a construir el relat de l’art contemporani a la Comunitat Valenciana.

En concret, els projectes seleccionats han de tindre com a objectiu revisar la trajectòria de l’artista o del col·lectiu proposat i generar-ne una lectura original i rigorosa, obrir vies d’investigació que suposen una aportació al corpus teòric entorn de l’art contemporani i fomentar la divulgació i el coneixement de l’escena artística contemporània valenciana.

Els projectes seleccionats es presentaran al llarg dels anys 2023, 2024 i 2025 al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València, a la Sala Ferreres-Goerlich, i podran exhibir-se, a més, en altres centres consorciats.

Creix la dotació econòmica per a aquest programa. El Consorci de Museus destina 420.000 euros a aquesta convocatòria, amb 70.000 euros per a cada un dels sis projectes seleccionats. D’aquesta quantitat, 6.000 euros són en concepte d’honoraris de comissariat; 6.000 més, d’honoraris per a l’artista o el col·lectiu que es revisa; i fins a 58.000 euros per a cobrir el transport, el muntatge, el catàleg, la gràfica, l’assegurança i altres despeses derivades de l’organització de l’exposició.

Els sis projectes els seleccionarà un jurat integrat per especialistes en la matèria, d’acord amb el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana, garantint la presència de representants de la societat civil, persones expertes en la matèria i del CMCV. Està format per Rosa María Castells, conservadora del MACA, a proposta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art (AVCA); Martí Manen, director de l’Index-The Swedish Contemporary Art Foundation, a proposta d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC); Concepción Ros, dibuixant, gestora i productora cultural, a proposta de l’Institut d’Art Contemporani (IAC-CV); M. Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni i presidenta de la Comissió Científico-artística del CMCV; i José Luis Pérez Pont, director-gerent del CMCV.

El jurat triarà sis projectes i dos més que quedaran com a reserva en cas que algun dels seleccionats hi renuncie. Si el jurat considera que els projectes presentats no assoleixen la qualitat requerida, es podrà deixar desert el nombre de projectes que així es decidisca.

El termini de presentació s’obrirà l’endemà de la publicació en el DOGV i acabarà l’1 d’abril de 2022. Una vegada finalitzat aquest termini, no s’admetran més sol·licituds. Les persones sol·licitants que hagen presentat la sol·licitud tindran un termini de 10 dies hàbils, després de finalitzar el termini de presentació, per a esmenar la documentació, si així li ho requereix el CMCV. Si no ho fan, es considerarà que desisteixen de la seua petició, amb una resolució prèvia d’exclusió (art. 68, Llei 39/2015).

Les sol·licituds han de presentar-se preferentment en format digital en l’aplicació disponible en www.consorcimuseus.gva.es/convocatories/. També podran presentar-se de qualsevol de les maneres previstes en els articles 16.4 i 16.5 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Les bases estan disponibles en la pàgina web del CMCV.

Pujar