elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El consistori col·labora amb el projecte “Voluntariat per una València + inclusiva”, de suport a persones autistes

El consistori col·labora amb el projecte “Voluntariat per una València + inclusiva”, de suport a persones autistes
  • La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la subvenció a l'entitat Mira’m Fundació CV per al desenrotllament dels seus programes de suport a persones amb TDA

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres concedir una subvenció a l'entitat Mira’m Fundació CV per al desenvolupament del projecte “Voluntariat per una València + inclusiva”, que es dedica a fer costat a les persones autistes i a les seues famílies. D'esta manera, el consistori col·labora amb l'entitat en la realització d'este projecte social, amb una aportació econòmica de 25.000 euros, en el marc del Pla estratègic de subvencions 2023-2025 de l'Ajuntament.

La Fundació Mira’m és una entitat sense ànim de lucre, de caràcter social i d'utilitat pública que va ser creada en 2008 de la mà d'un grup de persones que tenien l'objectiu de “millorar la qualitat de vida de persones amb TEA (trastorns de l'espectre autista) i les seues famílies”. Actualment, l'entitat compta amb dos grans centres de recursos, un d'ells a la ciutat de València (l'altre està a Gandia), i fa costat a més de 350 persones amb autisme i les seues famílies al llarg de tota la Comunitat Valenciana. Un equip de més de 30 professionals de més de 10 especialitats distintes atén les necessitats de l'entitat.

La labor de suport i assistència que es realitza des de la Fundació Mira’m s'estructura en sis àrees. En primer lloc, s'oferix orientació personalitzada a les persones usuàries perquè puguen identificar i gestionar els suports que milloren la qualitat de vida de les persones amb autisme i la família. També s'oferix informació sobre les ajudes i prestacions públiques i privades a les quals els usuaris poden accedir (com a subsidis, ajudes per a la dependència, programes d'atenció precoç o beques educatives)

En tercer lloc, compten amb un programa d'acompanyament en l'escolarització, i també formació sobre estratègies d'afrontament, espais d'escolta activa i acompanyament per a millorar la convivència i el benestar en la llar.

Finalment, des de l'entitat continua el suport en la vida adulta de la persona amb TDA, amb assessorament per a la planificació personal, i ajuda en la transició cap a l'autonomia i en la busca d'ocupació protegida o amb suports. I, així mateix, s'orienta sobre els drets de les persones amb autisme amb assessorament en la presa de decisions sobre tutela, curatela o presa de decisions

Pujar