El Conservatori municipal José Iturbi edita el primer llibre sobre nous mètodes musicals per a estudiants
Maite Ibáñez: "Amb el llibre encetem el projecte d'edició de mètodes de música contemporània composta per les diferents especialitats instrumentals que s'imparteixen en els conservatoris de música”
El Conservatori Municipal de Música José Iturbi promou un projecte d'edició de llibres sobre mètodes musicals per a totes les especialitats instrumentals que s'imparteixen en els conservatoris i adaptats als diferents nivells de cada curs. El projecte parteix de la necessitat de crear una metodologia nova que acoste els estudiants a les actuals tendències compositives des d'un caràcter eminentment pedagògic i lúdic.
Mitjançant el llibre "El nuevo universo de Chelo", el Conservatori Municipal de Música inicia el projecte d'edició d'una col·lecció de mètodes amb obres contemporànies compostes per a les diferents especialitats instrumentals que s'imparteixen en els conservatoris de música, com violí, viola, piano, guitarra o clarinet, i adaptades als diferents nivells d'Ensenyaments Elementals (4 cursos) i Ensenyaments Professionals (6 cursos).
El llibre es vendrà a través de l'Editorial valenciana Piles i tots els beneficis obtinguts per la venda aniran destinats a projectes solidaris (ONG) de finalitats educatives.
"La novetat d'este llibre que hui presentem rau en la creació d'una metodologia específica de música contemporània adaptada als diferents nivells de les diferents especialitats que s'imparteixen en els conservatoris de música", ha explicat la regidora d'Educació, Maite Ibáñez. En este sentit, l’obra, que marca l'inici de la col·lecció, supleix la inexistència de metodologia que comporta una veritable novetat. La música contemporània és complexa, d'ací la necessitat de crear una metodologia nova que acoste els estudiants a les actuals tendències compositives, des d'un caràcter eminentment pedagògic i lúdic.
Per este motiu, "hem presentat el projecte en el Programa d'Innovació i Recerca Educativa (PIIE) 2020-21 de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, i ha estat acceptat, el qual hem plantejat amb vocació de continuïtat: el primer llibre és el que presentem hui i seguiran d'altres instruments centrats principalment en Ensenyaments Elementals on hi ha més necessitat de disposar d'este repertori", ha explicat Ibáñez.
En la presentació, Ibáñez ha donat les gràcies a Elena Solanes, professora de violoncel del Conservatori i coordinadora del projecte, a tots els compositors i compositores que participen - Miguel Ángel Berbis, Sonia Megías, Núria Núñez Ferro i Vicente Roncero- així com a Maria Aranguren i Clara Hevia per la seua il·lustració i maquetació. Els quatre compositors, en col·laboració directa amb la coordinadora del projecte, han creat les obres tenint en compte les tècniques i necessitats dels alumnes en cada curs, estant aquestes estretament lligades a el desenvolupament tècnic-instrumental del violoncel.
"Des de la Regidoria d'Educació donem suport a este projecte perquè la inclusió de la música contemporània en l'educació afavoreix el contacte de l'alumnat amb diverses experiències sonores, potencia la seua expressió i la creativitat musical, fomenta el gust davant l'audició i les activitats musicals i desenvolupa el hàbit d'escolta i el judici crític emprant una metodologia activa, on l'alumnat participa com a intèrpret o oient i aconsegueix un aprenentatge significatiu i inclusiu ", ha conclòs Ibáñez.