elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell d’Acció Social elaborarà un informe anual sobre la situació de la infància a la ciutat

    El Consell d'Acció Social de la ciutat elaborarà un informe sobre la situació de la infància a la ciutat, coincidint amb la primera convocatòria de reunió d'este òrgan consultiu. Així ho ha aprovat este matí el Ple de l'Ajuntament, segons la proposta de la regidora de Benestar Social, Consol Castillo.

    La proposta de la delegada Castillo s'ha plantejat com una alternativa a la moció inicial presentada per la regidora del Grup Municipal Ciutadans Amparo Picó, en què es demanava un increment de les mesures de protecció dels menors, així com que el consistori adoptara les "13 mesures" plantejades per UNICEF, Creu Roja Espanyola, Càritas i Save the Children.

    També ha proposat Amparo Picó "instar les Corts Valencianes, com a màxima representació valenciana, a posar en marxa de manera immediata el Pacte per la Infància".

    Consol Castillo ha reconegut la "bona voluntat" de la proposta, però ha explicat que el govern local porta avant una política d'infància àmplia i en col·laboració amb les entitats especialitzades en este camp, "en la línia que ha inspirat el Pacte per la Infància firmat en les Corts". Estes polítiques, ha assenyalat la delegada, han de basar-se en un coneixement real de la situació, per a poder actuar de manera planificada, en funció de les necessitats, perfils i localització. "Els xiquets i xiquetes no són sers al marge de les cèl·lules familiars", ha afirmat Castillo, "i per això actuar en positiu sobre el seu entorn, pobresa energètica, formació, emergències... és actuar en positiu sobre ells".

    La regidora ha detallat la línia d'actuació del govern local en l'àrea de la protecció i de la infància i la prevenció de la pobresa i l'exclusió dels xiquets i les xiquetes de la ciutat, que passa per molts aspectes diferents que afecten diferents regidories: vivenda, formació dels pares i mares, educació, millora de l'entorn dels barris...

    A més, ha anunciat programes i projectes de cara al futur, com l'adequació de dos centres de dia per a joves, la millora del programa d'alimentació en els menjadors escolars o l'increment del servici d'ajudes familiars. De fet, les partides destinades a estes i altres actuacions s'han incrementat notablement en els pressupostos municipals d'enguany.

    Consol Castillo ha presentat una proposta alternativa en què es recull "la importància de les accions encaminades a la protecció i superació de les situacions de pobresa i d'exclusió relatives a la infància", per la qual cosa se subratlla que l'equip de govern "continuarà treballant" en la línia exposada "no sols des de la Delegació de Servicis Socials, sinó també des de l'òptica de totes les delegacions del govern que estiguen afectades". I, així mateix, es compromet "una vegada a l'any, i coincidint amb la primera convocatòria del Consell d'Acció Social, es farà un informe relatiu a la situació de la infància a la ciutat". La proposta de Castillo ha sigut aprovada amb el suport de l'equip de govern. El Grup Popular ha votat en contra, i Ciutadans s'ha abstingut.

    CONCERTS EDUCATIUS

    El Ple de l'Ajuntament ha rebutjat en el seu tram final la moció presentada pel regidor del Grup Popular, Cristóbal Grau, en la qual sol·licitava el manteniment dels concerts educatiu en batxillerat i formació professional. Malgrat comptar amb el suport dels integrants del grup municipal Ciutadans no ha prosperat la proposta per a instar al Consell "al fet que aprove provisionalment tots els concerts singulars actualment en vigor que es tornen a sol·licitar pels centres"

    En nom del Govern de la Nau ha intervingut la regidora d'Educació María Oliver, qui ha assenyalat que en ensenyament "no es pot parlar de llibertat si no tenim igualtat. Quan es parla de llibertat, el primer és garantir la igualtat". Oliver ha afegit, a més, que es tractava d'ensenyaments que no són obligatòries. "Parlem de recursos públics, d'uns ensenyaments que no són obligatòries i d'uns llocs escolars per als quals hi ha vacants en l'ensenyament públic". Oliver ha afirmat igualment que des de la regidoria d'Educació es treballa "perquè els ensenyaments públics siguen dignes".

    PATIVEL

    "Creiem que el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda Litoral de la Comunitat Valenciana (PATIVEL) és un instrument imprescindible per a la costa valenciana i la seua planificació·", ha afirmat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià després d'anunciar la intenció del Govern de la Nau de votar en contra de la moció d'Alfonso Novo, del Grup Popular, perquè l'Ajuntament instara a la consellería d'Habitatge a suspendre la tramitació d'este pla per al litoral valencià que tant Novo com Narcís Estellés han criticat. Han assenyalat que era lesiu per als interessos dels ciutadans "i la pròpia economia dels pobles valencians afectats", a més de considerar que li faltava "consens i validació per part de la ciutadania"

    Sarrià ha recordat que, en el cas de València, l'Ajuntament ha presentat "al·legacions en termini que esperem seran tingudes en compte". També s'ha referit a la intenció del govern autonòmic de "obrir un segon període de consulta i exposició pública" abans de la seua aprovació. El regidor ha argumentat "raons de forma i de fons per a rebutjar la moció" i s'ha referit a la "al·lèrgia del Partit Popular a la defensa i protecció del Medi ambient". "Esta moció, a més, forma part d'una campanya del Partit Popular en molts municipis valencians. Cada vegada que sorgeix una iniciativa d'este tipus, necessàriament supramunicipal, sempre busquen desinformar, confrontar i espantar".

    Pujar