Un congrés analitza en la UV les transformacions i reptes de les migracions al País Valencià
La Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València serà seu els dies 20 i 21 del I Congrés Valencià de Migracions amb el lema 'Les migracions al País Valencià. Transformacions i reptes'. El Congrés es dirigeix a científics i científiques socials de diverses disciplines (Sociologia, Antropologia, Treball Social, Geografia, Dret, Polítiques), que treballen sobre les migracions al País Valencià, en les seues diverses modalitats.
Aquest congrés, promogut per professorat de les universitats de València, Alacant i Jaume I de Castelló, pretén facilitar el coneixement de les transformacions de les migracions al País Valencià durant els darrers anys, marcats per la crisis i els seus impactes, i les tendències més importants del nou cicle migratori. També vol contribuir a disposar d'un diagnòstic actualitzat sobre el procés d'inserció de les persones immigrants al País Valencià; generar un espai de debat, de coneixement dels treballs actuals i de reflexió entre investigadores i investigadors de les universitats valencianes.
Al Congrés s'han presentat un total de 34 comunicacions que s'han distribuït en quatre simpòsiums: 'Les transformacions de les nostres ciutats, del territori i del mercat de treball'; 'Gènere, migracions i refugi. Segones generacions i perspectiva de gènere'; 'Polítiques públiques, participació i associacionisme. Integració i intervenció social'; i 'Transnacionalisme, xarxes migratòries i desenvolupament ací i allí'. Els títols dels simpòsiums donen idea dels temes més abordats entre els quals, a més dels assenyalats, caldria incloure diverses comunicacions sobre col·lectius específics (des de britànics fins a italians).
El programa, les comunicacions i altres aspectes es poden consultar ací:
https://congresmigracionspv.wordpress.com/
El congrés ha sigut organitzat per la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d'Estudis i Investigació, i la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Valencia, amb el suport del Departament de Sociologia i Antropologia Social i el Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València, el Departament de Sociologia II de la Universitat d'Alacant, l'Associació Valenciana d'Antropologia AVA, l'Associació Valenciana de Sociologia AVS i el Projecte Multihuri. Der 2015-65840-R. 'Diversidad y convivència. Los derechos humanos como guia de acción'.