Un congrés analitza els reptes que València ha d'abordar per consolidar-se com a ciutat sostenible
La Facultat d'Economia acull demà dimarts 14 de novembre el I Congrés 'València i la seua economia: un model sostenible és possible'. Aquesta trobada comptarà amb experts de la Universitat de València que tractaran els principis bàsics del desenvolupament de la ciutat a través de tres taules paral·leles -innovació, xarxes i recursos territorials-.
L'acte inaugural tindrà lloc al Hall de la Facultat d'Economia, a les 9 hores, i hi participaran la regidora de Turisme de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez; el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla; el degà de la Facultat d'Economia de la UV, José Manuel Pastor; i la directora de l'Institut d'Economia Internacional de la UV, Amparo Cervera.
La trobada comptarà amb la participació d'una vintena de professors i especialistes en diverses àrees de la Universitat de València, que presentaran les seues propostes de diagnòstic i necessitats d'investigacions futures sobre els processos d'innovació empresarial, l'economia social, la formació del capital humà, el comerç, les xarxes de gènere per a la transformació del model productiu, etc.
Aquest congrés, que ha estat organitzat per la Facultat d'Economia i el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb l'Ajuntament de València, té el seu germen en la jornada 'Claus de l'economia de València: cap a una ciutat mediterrània sostenible' , que es va celebrar fa un any i va servir per centrar els aspectes clau del desenvolupament econòmic de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana.
La catedràtica de Comercialització i Investigació de Mercat, Amparo Cervera, ha explicat que l'objectiu general de la sostenibilitat en una ciutat com a València és fomentar "una organització territorial que facilite una major eficiència energètica, un augment de la mobilitat i l'accessibilitat entre les persones i la distribució de béns i serveis, augmentant l'accessibilitat i connectivitat humana i la cohesió social". En definitiva, "possibilitar una millor qualitat de vida per al conjunt de la població", ha apuntat l'organitzadora del Congrés.
El vicerector Jorge Hermosilla ha destacat el compromís de la Universitat de València amb el seu entorn econòmic, social i territorial i ha assenyalat que a través d'aquest congrés la institució acadèmica pretén afavorir "un procés de definició del model econòmic i territorial de la ciutat de València , que permetrà a l'Ajuntament de València fixar i enfocar els problemes i les potencialitats, definir i dimensionar el conjunt de factors crítics, i dissenyar un conjunt coherent de línies d'acció, en coordinació amb les capacitats territorials".