La conferència de Marc Mayer sobre la vida sexual dels emperadors romans clausura una exposició conqueridora
Marc Mayer tancarà, aquest proper dimecres 26 d'abril, a les 19:00 hores, el cicle de conferències associades a l'exposició temporal El sexe a l'època romana, que romandrà oberta al públic al Museu de Prehistòria de València fins al 30 d'abril.
Sota el títol Vida sexual dels emperadors a través dels autors clàssics, Mayer aproparà els assistents a les costums i les tendències sexuals dels emperadors romans, a partir de les fonts literàries, i molt especialment Suetoni i la Història Augusta.
Des de la figura de l'emperador August, com a arquetip de conducta pública contraposada a la privada, passant pel misteriós Tiberi, Calígula, Claudi i Neró, fins Trajano, Adrià i Marc Aureli, la història ha deixat el llegat de la vida dels emperadors del segle II.
Marc Mayer també abordarà la figura de les emperadrius i el paper de les i els amants, des de Lívia fins a Fausta, muller de Constantí, passant per figures com Agripina, Messalina, Popea o Faustina.
El Museu de Prehistòria ha portat fins a València aquesta exposició conqueridora, que no ha deixat indiferent al públic que ha acudit a visitar-la en grup o de forma individual, amb visites guiades o per lliure. La mostra ha tingut una gran acollida entre experts i públic en general, i en la mateixa s'han presentat fons molt importants d'onze centres expositius sobre l'univers sexual de l'antiga Roma, com la Venus de Badalona, la Venus i la Príap antropomorfa de Tarragona, el Bacus de Reus, el Rython d'Empúries, o la copa de Bílbilis de Barcelona.
Un catedràtic de Filologia llatina amb caràcter investigador
Marc Mayer Olivé és Catedràtic de Filologia Llatina a la Universitat de Barcelona. Ha impartit classes en nombroses universitats europees i americanes com la Universitat de Roma, la Universitat de Califòrnia, l'École Normale Superieure de París o les universitats de Palerm, Macerata, Sassari o l'Havana.
A més, des de l'àmbit institucional, ha estat director general de Patrimoni Cultural a la Generalitat de Catalunya i director de l'Institut de Prehistòria i Arqueologia de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Ha estat membre de prestigioses acadèmies i societats com l'Institut d'Estudis Catalans, la Reial Acadèmia de la Història, el Deutsches Archäologisches Institut de Berlín, la Society for the Promotion of Roman Studies de Londres i president de l'Association Internationale d'Epigraphie Grecque et Latine, i vicepresident de la Fédération Internationale des Études Classiques (UNESCO), entre d'altres.
El gran bagatge històric acumulat en la seua carrera ha donat com a resultat nombroses publicacions monogràfiques i articles. Així mateix, l'autor col·labora en consells editorials de les revistes d'estudis llatins i del món antic més reconegudes del panorama nacional i internacional.