elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen els tallers de disseny social i inclusiu

Comencen els tallers de disseny social i inclusiu
  • La Regidoria de Joventut patrocina esta activitat per a la integració social de persones joves en situació de vulnerabilitat

L’Institut per a la Investigació i Desenvolupament dels Processos de Creació i Artteràpia (IDECART) desenvolupa el projecte “Diseño: Lo Por Venir”, amb noves línies d’actuació en l’àmbit del disseny social i inclusiu. IDECART, amb el patrocini de la Regidoria de Joventut, continua desenvolupant accions junt amb València Capital Mundial del Disseny 2022.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha visitat la sessió inicial del taller “Lo Por Venir”, que es desenvolupa al centre Acollida, Iniciatives Solidàries, al barri de Torrefiel. El projecte unix disseny i artteràpia per millorar la inclusió laboral de persones joves en risc d’exclusió social. Dissenyadors i artterapeutes treballen mà a mà per impartir tallers a grups de joves on els participants puguen, a través d’un procés creatiu i amb les eines pròpies del disseny, crear objectes.

Ibáñez ha destacat la “novetat” d’este tipus de tallers i ha exposat que “la Regidoria de Joventut estem encantats de col·laborar en estes accions encaminades a afavorir la integració social de persones joves en situació de vulnerabilitat socioeconòmica; sabem de la influència que té el disseny en la millora de la vida de les persones”.

A llarg termini, es pretén que les persones usuàries puguen incorporar els coneixements adquirits en disseny per crear projectes laborals estables. La vocació del projecte és la de crear una futura factoria de disseny per a la inclusió social. Al llarg de l’any 2022, es realitzarà una exposició que mostre el procés i els resultats del projecte.

Per la seua banda, María Colomer, supervisora ​​de projectes d’IDECART, ha remarcat que l’objectiu de “Lo Por Venir” és “unir l’experiència de professionals del disseny i artterapeutes en un projecte de cocreació per al disseny de productes enfocats cap al mercat laboral”. Ha recordat que el projecte “el vam presentar a l’associació València Capital Mundial del Disseny 2022 com una defensa del disseny social”, i ha ressaltat “allò important que és desenvolupar processos de cocreació i codisseny amb col·lectius vulnerables, i ho hem estructurat per tallers”.

En el projecte col·laboren IDECART, l’associació València Capital Mundial del Disseny 2022, l’Ajuntament de València a través de la Regidoria de Joventut, i Iniciatives Solidàries. Ibáñez ha agraït totes les parts implicades que hagen teixit esta xarxa “tan interessant”, que fomenta el disseny com a eina per abordar reptes socials i millorar la qualitat de vida”.

La tasca dels artterapeutes és la d’acompanyar durant la creació, ajudant a descobrir el potencial creatiu tant grupal com individualment. A més, els dissenyadors aporten tots els seus coneixements tècnics de metodologia del disseny per poder obtindre productes funcionals i aptes per entrar al mercat laboral, empresarial, d’emprenedoria, etc.

Pujar