elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Col·lab selecciona les millors startups amb triple impacte en el Demo Day que tanca la 6ª edició dels seus programes d'acceleració

Col·lab selecciona les millors startups amb triple impacte en el Demo Day que tanca la 6ª edició dels seus programes d'acceleració
  • El Demo Day tindrà lloc el dimarts 8 de novembre, a les 18 hores, i està obert a totes les persones interessades, de manera presencial (en el centre d'innovació Las Naves) i en streaming

  • Totes les iniciatives emprenedores amb les quals treballa Col·lab tenen com a objectiu contribuir a construir una ciutat més saludable, sostenible, compartida i pròspera, amb especial focus en la Missió Climàtica 2030

  • En l'esdeveniment, es presentarà el nou fons d'inversió públic-privat de València per a startups amb impacte positiu sobre la lluita contra el canvi climàtic

MÉS FOTOS
Col·lab selecciona les millors startups amb triple impacte en el Demo Day que tanca la 6ª edició dels seus programes d'acceleració - (foto 2)

El dimarts 8 de novembre, a les 18 hores, se celebra l'esdeveniment que posa el fermall d'or a la sisena edició dels programes de l'acceleradora pública d'iniciatives emprenedores amb triple impacte de Las Naves, Col·lab. Cadascuna de les catorze startups que han treballat en el desenvolupament de les seues solucions i eines durant els últims sis mesos, exposarà les seues propostes i es reconeixerà a les tres iniciatives emprenedores amb millor evolució i majors impactes reals, en cadascun dels tres programes de Col·lab: Pre-Acceleració, Acceleració i Scale-Up.

A més, durant l'esdeveniment es presentaran les claus del futur funcionament  del fons d'inversió públic-privat de València per a startups amb impacte positiu sobre la lluita contra el canvi climàtic. David Rosa, subdirector tècnic de Las Naves, detalla que “es tracta d'una eina clau per a avançar en l'objectiu de consolidar un ecosistema d'innovació a València, donant suport al creixement de les iniciatives i evitant que es traslladen a altres territoris per a poder obtindre inversió, i amb això, promovent la generació d'activitat econòmica i ocupació a la ciutat”.

La posada en marxa d'aquest vehicle està coordinada per Las Naves, amb el suport de la consultora SpeedOut, i comptarà amb un volum de 3,5 milions d'euros -entre inversió pública de l'Ajuntament de València, que aportarà un milió, i participació d'inversors especialitzats privats-. Invertirà de manera simultània en un màxim de 20 startups.

Sostenibilitat econòmica, social i mediambiental

El Demo Day de la 6ª edició de Col·lab està obert a la participació de totes les persones interessades, de manera presencial (en Las Naves, c/Joan Verdeguer, núm. 16) i en streaming (a través del canal de YouTube de Las Naves).

“En els tres últims anys, hem secundat des de Col·lab més de mig centenar d'iniciatives emprenedores, la majoria de les quals s'han convertit en empreses que demostren que sostenibilitat econòmica, mediambiental i social van de bracet i es reforcen mútuament. Sumant entre tots, multipliquem els impactes positius en el benestar de les persones i en el seu entorn, i en aquesta línia continuarem avançant”, indica Carlos Galiana, regidor delegat d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València.

Els equips d'emprenedors han treballat, durant sis mesos, al costat de professionals i persones mentores de l'acceleradora, amb el suport de tot l'equip i serveis de Las Naves. En concret, han rebut mentorizació en deu àmbits de gestió empresarial, sostenibilitat i innovació.

A més, han participat en diferents esdeveniments, com a jornades i trobades de networking i amb potencials inversors.

Les intervencions del Demo Day s'organitzen en tres blocs, un per cada programa. En finalitzar cadascun d'ells, es designarà a la millor startups per categoria, que rebrà un premi en metàl·lic per a poder avançar en el seu treball. En el cas de Pre-Acceleració, s'entregaran 3.000 euros; en Acceleració, 4.000 euros, i en Scale-Up, 5.000 euros.

Pre-Acceleració

Súper Abuelos en el Mundo: Plataforma digital que permet a les persones jubilades i pensionistes incrementar els seus ingressos, a través de treballs per compte propi, aprofitant les noves tecnologies, sense que això supose que les seues pensions es vegen afectades.

Volver: Marca que redissenya prengues vintage a través d'il·lustracions basades en la ciutat i les dones de València. Dona una nova vida a les peces, perquè no acaben en el fem, amb un model d'economia circular.

Bonhort: Startup de productes ecològics d'alimentació únics i de base vegetal. Revaloritza productes de consum diari i crea nous productes des de la innovació i la creativitat.

AvalaTea: Empresa que ofereix serveis tecnològics, al mateix temps que realitza actuacions per a la inserció de les persones amb TEA en el mercat laboral, generant un desenvolupament econòmic integrador i sostenible.

Cogniti: Plataforma d'educació digital per a adults i majors, fàcil i senzilla d'utilitzar, que impacta de manera positiva sobre la generació de teixit associatiu i xarxes ciutadanes intergeneracionals i interculturals.

Acceleració

Monnou: Monnou és un estudi de disseny estratègic per a l'economia circular. Acompanya a empreses, administracions i iniciatives emprenedores per a aconseguir aplicar-la d'una forma sistèmica i coherent, des dels seus models de negoci, fins als serveis i productes que ofereixen i en la seua comunicació.

Biciparques: Iniciativa que converteix terrenys rasos o sense ús en instal·lacions sostenibles d'oci a l'aire lliure per a l'ús de la bicicleta per a tota la família, amb materials reciclats i reciclables.

IntegrAzafat@s, Agencia Inclusiva: Agència d'azafatas inclusiva, que promou la integració laboral de les persones amb Síndrome de Down o discapacitat intel·lectual en esdeveniments i congressos, on encara no existeix una inclusió en el mateix nivell que en altres sectors laborals.

Voramar FanPlastic: Iniciativa emprenedora que cerca, a través del treball manual amb la tècnica del crochet, elaborar productes de moda sostenibles, amb impacte positiu social i mediambiental, reduint la petjada de carboni. Usa com a material plàstic recuperat de bosses i el teixit el duen a terme dones en situació d'exclusió.

EsportiVA: Directori web perquè els equips femenins i les esportistes puguen pujar la seua informació de manera senzilla i fàcil per a informar sobre les seues competicions i esdeveniments als seus seguidors.

Reusa'm: Primer servei de depòsit de gots reutilitzables de València. Una alternativa als gots d'un sol ús en la qual els usuaris substitueixen els gots de café d'usar i tirar, reduint la petjada de carboni i la gestió de residus.

Scale-up

Accesscity: Empresa dedicada a facilitar la implantació de l'accessibilitat universal en els municipis, a través de l'anàlisi i diagnòstic amb metodologia pròpia, amb l'estudi d'àrees concretes, així com la creació de rutes temàtiques senzilles d'adequar a curt termini.

Fibsen: Startup focalitzada a preservar i conservar els recursos hídrics mitjançant la investigació i el desenvolupament de sensors de fibra òptica intel·ligents, que monitoren la qualitat de l'aigua i la infraestructura de la xarxa de proveïment en temps real i generen diagnòstics predictius.

Llum: Plataforma per a estalviar en la factura de la llum de llars, empreses i ajuntaments, compartint energia d'origen renovable km 0, promovent una transició energètica justa i inclusiva.

Missions València 2030

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, un país o tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat en la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

Pujar