elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Col·lab busca projectes emprenedors amb impacte social, mediambiental i econòmic per a València

Col·lab busca projectes emprenedors amb impacte social, mediambiental i econòmic per a València
  • El termini de sol·licituds per a ser una de les 15 startups accelerades en els programes de l'acceleradora pública de Las Naves (Pre-Acceleració, Acceleració i Scale-Up) està obert fins al 30 de setembre

Col·lab, l'acceleradora pública d'empreses emprenedores d'innovació amb triple impacte -social, mediambiental i econòmic-, dóna el tret d'eixida a la seua cinquena edició amb l'obertura del termini de presentació de candidatures. Els equips o persones emprenedores interessats a incorporar-se a algun dels tres programes de Col·lab (Pre-Acceleració, Acceleració i Scale-UP) poden presentar les seues idees o projectes fins al 30 de setembre, a través del formulari que trobaran en: https://www.lasnaves.com/col·lab/

La cinquena edició se celebrarà d'octubre de 2021 a abril de 2022 en el centre d'innovació de l'Ajuntament de València, Las Naves, amb quinze equips o startups. En les quatre edicions desenvolupades fins ara, s'ha treballat amb 44 projectes, alineats amb el marc estratègic Missions València 2030, que guia la política d'innovació pública a la ciutat.

L'objectiu és aportar solucions en el marc de les quatre línies d'acció d'aquesta estratègia: ciutat saludable, ciutat sostenible, ciutat compartida i ciutat emprenedora. Aquest enfocament suposa un ampli ventall d'àmbits d'actuació, des de mobilitat sostenible a energies renovables; atenció a persones majors; solucions per a avançar en accessibilitat universal; convivència veïnal; integració de col·lectius en risc d'exclusió; solucions innovadores, tecnològiques o no tecnològiques, que ajuden al fet que les ciutats siguen més resilients davant situacions de crisis o pandèmies; economia circular; digitalització d'empreses tradicionals, o propostes orientades a la protecció i conservació del patrimoni cultural o de l'horta valenciana, entre altres.

Carlos Galiana, regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, subratlla “l'alt grau d'aplicabilitat i impacte positiu en les persones i a la ciutat que han tingut algunes de les solucions desenvolupades durant les quatre primeres edicions dels programes d'acceleració de Col·lab. Hem demostrat que és possible una innovació sostenible des de tots els aspectes -econòmic, social i mediambiental- i la nostra acceleradora pública és ja exemple i inspiració per a projectes en altres ciutats i territoris d'Espanya”.

“Col·lab és el clar exemple del potencial i oportunitats de les aliances entre agents -públics, privats i ciutadania- per a avançar en la resposta als grans reptes que afrontem com a societat en la transició cap a models més eficients, sostenibles i accessibles per a totes les persones”, destaca Marta Chillarón, directora de Las Naves.

Un complet programa de formació i networking

Col·lab treballa amb tres programes, en els quals s'integren els projectes en funció del seu grau de desenvolupament: Pre-Acceleració (iniciatives que estan buscant la validació i el reforç del seu model de negoci); Acceleració (aquelles que han validat el seu model de negoci i han iniciat la comercialització o estan a punt de fer-ho), i Scale-Up (en procés de consolidació de l'equip i creixement del model de negoci i vendes).

Les persones emprenedores treballen, durant sis mesos, amb suport dels i les professionals i mentors de l'acceleradora, així com de tot l'equip i serveis de Las Naves. Reben mentorizació en deu àmbits de gestió empresarial, sostenibilitat i innovació: model de negoci (lligen startup), oratòria, màrqueting i vendes, responsabilitat social, metodologies de treball àgils, tecnologia, viabilitat i finançament, gestió d'equips, negociació i lideratge, estratègia i assessorament legal.

A més, els equips se secunden entre si, a través de sessions grupals en les quals es treballa en un ambient de co-creació, i participen en diferents accions i esdeveniments, com a jornades i trobades de networking, amb altres agents de l'ecosistema emprenedor i amb potencials inversors. Els millors projectes de cada edició reben una aportació econòmica (de 5.000 euros en la categoria Scale-Up; de 4.000 euros, en Acceleració, i de 3.000 euros en Pre-Acceleració).

Els programes no tenen cost per als equips participants i són ‘equity free’ (no han de cedir part de la seua capital social, fórmula freqüent entre les acceleradores).

El primer dels equips de la cinquena edició de Col·lab serà el premiat que desenvolupe la solució més viable i innovadora en el tercer hackathon d'innovació social i urbana Col·lab Weekend, que tindrà lloc del 17 al 19 de setembre. L'esdeveniment se celebrarà de manera mixta, amb equips que treballaran presencialment, en Las Naves, i altres online.

Pujar