elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Clubs de lectura i tallers infantils, l’aposta de les biblioteques municipals per al festival ‘VLC Negra’

Clubs de lectura i tallers infantils, l’aposta de les biblioteques municipals per al festival ‘VLC Negra’
  • El certamen, que enguany celebra la 11a edició, té lloc de l’11 al 21 de maig

MÉS FOTOS
Clubs de lectura i tallers infantils, l’aposta de les biblioteques municipals per al festival ‘VLC Negra’ - (foto 2)

De l’11 al 21 de maig, les biblioteques municipals de València participen en la 11a edició del festival ‘VLC Negra’ amb cinc clubs de lectura i dos tallers infantils, a més d’animar la ciutadania a llegir moltes de les obres de novel·la negra que es tracten en el certamen literari i que els centres culturals oferixen en préstec.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha indicat que “amb estes accions, la Regidoria d’Acció Cultural se suma a la proposta de ‘VLC Negra’ per tal de promoure la lectura i acostar les biblioteques al públic d’este gènere”. En concret, el dissabte 13 de maig, a les 12 hores, la biblioteca Carola Reig, a Benimaclet, acull la primera trobada de lectura en el marc del festival, amb Juan Ramón Biedma i la seua novel·la Crisanta.

Posteriorment, a la biblioteca Eduard Escalante, a Arrancapins, es reuniran, el dimecres 17 de maig, a les 19 hores, els participants del club de lectura per parlar sobre la novel·la Fletxes desviades amb el seu autor, Joan Carles Ventura. D’altra banda, l’escriptora Maria Oruña estarà a la biblioteca de Sant Marcel·lí-Camí Real-Clara Santiró i Font, amb el seu treball El camino del fuego, el dijous 18, a les 17.30 hores.

La clausura dels clubs de lectura municipals en el festival arribarà el dissabte 20 de maig, a les 12 hores, a les biblioteques de Marxalenes-Joanot Martorell i la Petxina, de la mà de Bernard Miner, amb Germanes, i Elia Barceló, amb Amores que matan, respectivament.

Pel que fa a les activitats infantils, el projecte educatiu ‘Lluminària Art i Aprenentatge’ és l’encarregat de realitzar el taller “Misteris i gavardines”, el dijous 11, a les 17.30 hores, a la biblioteca de Benimaclet-Carola Reig, i el dissabte 20, a les 11 hores, a la biblioteca del Cabanyal-el  Canyamelar-Casa de la Reina.

Altres activitats en maig

A banda de les activitats al voltant de la VLC Negra, la xarxa de biblioteques desenvolupen un tot un programa en els diferents barris de la ciutat, amb l’objectiu d’acostar la lectura i la cultura literària a tota la ciutadania. Així, les biblioteques del Cabanyal-Canyamelar, Sant Marcel·lí-Camí Real, Grau-Constantí Llombart, Arrancapins-Eduard Escalante, Sant Pau-Francesc Almela i Vives, Creu del Grau-Gregori Maians i Síscar, Patraix-Azorín, Torrefiel-Isabel de Villena-Torre-Joan Churat i Saurí, Beniferri-Joan de Timoneda, Orriols-Josep Maria Bayarri, Tres Forques-Lluís Fullana i Mira, Castellar-l’Oliveral, Petxina, Malilla-Roís de Corella, i Amistat-Tomàs Vicent Tosca, acolliran contacontes per als més xicotets per treballar amb ells les lectures d’una manera divertida i educativa.

Igualment, cal destacar la segona trobada de la Fundació Asimov, “Ciència-ficció: La literatura del nostre temps”, a la biblioteca de Marxalenes-Joanot Martorell, el dimecres 31 de maig, a les 17.30 hores. Durant l’encontre, Ángel F. Bueno, fundador i director del ‘Projecte Fundació Asimov’, explicarà les claus d’este gènere literari i tot allò necessari per conéixer els títols que es poden trobar en el fons bibliogràfic de ciència-ficció situat en la mateixa biblioteca.

També hi ha previstes deu exposicions a les biblioteques de Patraix-Azorín, Natzaret-de la Mar, Sant Marcel·lí-Camí Real, Arrancapins-Eduard Escalante, i Marxalenes-Joanot Martorell, algunes de les quals ja es poden. Així mateix, Norma González, José Ramon Benavente i Imma Mànyez presentaran les seues obres literàries a les biblioteques de la Petxina, i de Sant Marcel·lí-Camí Real.

Pujar