elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La ciutadania pot decidir on invertir 7 milions d’euros del pressupost municipal

La ciutadania pot decidir on invertir 7 milions d’euros del pressupost municipal

    La consulta a la ciutadania perquè esta s´involucre, participe i decidisca les inversions que es realitzaran als barris durant l´any 2017 comença demà. Este procés participatiu, #decidimVLC, es desenvoluparà en tres fases i des del principi cadascun dels 19 districtes de la ciutat coneixerà la quantitat de què disposa per a materialitzar les seues propostes. En total, la partida destinada per a estes inversions és de 7 milions d´euros, "una xifra important tenint en compte que el pressupost d´inversions de la ciutat en 2017 es va a veure reduït significativament".

    Amb estes paraules, el regidor delegat de Participació, Jordi Peris, ha destacat que, "a pesar que la partida es manté pel que fa a l´any passat, el percentatge d´inversions que es decidirà participativament ha augmentat de forma considerable". Durant la presentació de #decidimVLC, el regidor també ha recalcat que la distribució dels 7 milions d´euros es realitzarà tenint en compte la ràtio de població resident, renda mitjana i dotacions existents en cada districte, i que, com a novetat, abans de començar la presentació i discussió de les propostes cada districte ja sabrà amb quin pressupost compta.

    Jordi Peris ha explicat que enguany també s´ha simplificat el procés participatiu, que l´any passat va constar de 5 fases. La primera fase comença demà i s´allargarà fins al 30 de novembre. Durant este temps es presentaran, s´avaluaran i s´analitzaran les propostes, fins a consensuar-ne un màxim de set, que es pujaran a la plataforma web que, segons paraules de Peris, "enguany és més accessible i amable".

    La segona fase arrancarà l´1 de desembre i conclourà el 23 de gener, temps en què els tècnics municipals de cada servici afectat avaluaran la viabilitat tècnica i econòmica de les diferents propostes. Finalment, la ciutadania podrà votar en línia les propostes del 24 de gener al 13 de febrer de 2017.

    Jordi Peris, que ha comparegut acompanyat de les regidores Pilar Soriano i Maite Girau, presidentes de les juntes de districte de Ciutat Vella i Trànsits, respectivament, ha recordat que en les juntes municipals dels 19 districtes de València "la ciutadania sempre trobarà suport per a participar en esta consulta".

    Per la seua banda, la regidora Maite Girau ha assegurat que en cadascuna de les juntes de districte "es realitzarà el seguiment de tots els projectes que es presenten perquè estos siguen viables", mentre que la regidora Pilar Soriano ha manifestat "que des del punt de vista tècnic de gestió, esta forma de decidir i els projectes de forma transversal suposaran una millora, ja que no s´alentirà l´execució de les inversions".

    Finalment, Jordi Peris ha posat l´accent en el fet que enguany s´ha consensuat tot el procés, des del principi, amb entitats, col·lectius i associacions, alguns dels quals han participat hui també en la presentació de #decidimVLC.

    En representació de la Federació de les Associacions de Veïns i Veïnes, María José Broseta ha agraït "l´esforç de totes aquelles persones que han treballat en este projecte, del qual es veuran resultats a partir de març". Així mateix, en nom de COCEMFE, Amparo Benacloh, ha subratllat "la importància de preveure projectes accessibles per a tots", mentre que, com a portaveu de FAMPA València, Rosa Clement ha destacat "el fet que s´escolte la veu de les mares i pares de la ciutat".

    D´altra banda, en representació de la Xarxa d´Entitats del País Valencià, ha parlat Tonetxo Pardillas, que ha assegurat que "este tipus de processos incrementen la cohesió ciutadana", i com a responsable de Comerciants del Centre Històric, Julia Martínez ha advocat "pels projectes coherents fruit del consens".

    Pujar