elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El cicle ‘Dones creadores’ continua amb una conferència de Pilar Aguilar sobre feminisme

El cicle ‘Dones creadores’ continua amb una conferència de Pilar Aguilar sobre feminisme
    MÉS FOTOS
    El cicle ‘Dones creadores’ continua amb una conferència de Pilar Aguilar sobre feminisme - (foto 2)

    L'experta en feminisme, Pilar Aguilar, realitzarà una conferència el dia 29 d'octubre amb el títol 'Feminisme o barbàrie' en el marc del cicle 'Dones creadores', organitzat per l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives i la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València. L'acte tindrà lloc a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, a les 19 hores.

    La finalitat de la conferència és potenciar la reflexió i el debat, que sempre han sigut pilars essencials del moviment feminista. Per a Pilar Aguilar, ara s'ha d'impulsar més encara l'anàlisi, perquè hi ha noves generacions de dones conscients de la desigualtat i perquè l'agenda feminista encara té múltiples fronts oberts, com el control de la sexualitat de les dones, l'ús i abús dels seus cossos, la manipulació de les seues emocions, l'explotació laboral i domèstica i la violència que agredeix, viola i assassina.

    L'experta en feminisme afirma que les ficcions audiovisuals que majoritàriament veiem ens transmeten ideologies, imaginaris, mapes afectius i sentimentals reaccionaris, patriarcals i masclistes. Per desmuntar el supòsit que tot això és natural i no una construcció social, Aguilar recorre a l'anàlisi per "fer visible el que és invisible".

    Pilar Aguilar és llicenciada en Ciències de l'Educació per la Universitat René Descartes de París i en Ciències Cinematogràfiques i Audiovisuals per la Universitat Denis Diderot de París. La ficción audiovisual como instrumento de educación sentimental en la Modernidad i La sexualidad en la ficción audiovisual, escenificaciones de la violencia són algunes de les obres d'Aguilar que combinen les seues dues especialitats.

    Durant la seua trajectòria, Pilar Aguilar ha rebut el Premi de les Dones Progressistes de València, el Premi d'El Club de Las 25, el Premi Meridiana de la Junta de Andalucía i el guardó com a Comadre de Oro de l'Asociación de Las Comadres de Gijón.

    L'entrada a la conferència és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

    L'Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d'actualitat. L'Escola, a més, té la participació d'altres actors de l'administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència, Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d'Humanitats i Caixa Popular.

    Pujar