Els centres de majors realitzaran un programa de formació financera, per a millorar la relació amb la banca
Borja Sanjuán: “Este exercici l'ajuntament mobilitzarà 270 milions d'euros d'inversió, el que suposa una xifra històrica per a la ciutat”
La Junta de Govern Local ha aprovat la signatura d'un conveni entre el servici d'Envelliment Actiu, la Universitat de València i el Banc de Santander, per a dur a terme un programa de formació financera per a majors en els 50 centres de majors de la ciutat. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha comparegut en roda de premsa al costat del vicealcalde, Sergi Campillo, ha donat compte hui d'este i altres acords de l'executiu municipal com, per exemple, la modificació pressupostària que afegirà al pressupost del present exercici 139 milions d'euros provinents del romanent de tresoreria o el projecte de repavimentació del carrer Martínez Ferrando, al costat del Mercat de Colón.
Gràcies al conveni signat, tots els centres de majors impartiran un programa de formació financera que es va impartir, a tall de prova, en els barris de Patraix i Fontsanta i que va tindre un gran acolliment per part dels majors. Una formació que tal com ha explicat Sanjuán “ajudarà a acabar amb la bretxa digital que encara existix entre els majors, i que dificulta la seua relació amb la banca”. Esta iniciativa s'emmarca dins d'una sèrie d'accions que l'Ajuntament de València realitza sota el marc del projecte Bancs amigables, que pretenen millorar la relació de les persones majors amb la banca. En este sentit, el regidor ha anunciat altres mesures com la de “condicionar la puntuació en els plecs de contractació amb els bancs al nombre d'hores en les quals romanen obertes les seues seus físiques, per a facilitar el tracte personal de les persones amb les entitats en les quals tenen els seus estalvis, i no obligar-los a relacionar-se únicament de manera telemàtica”.
Modificació pressupostària
La junta de govern ha aprovat la incorporació al pressupost d'este exercici, de 139 milions d'euros provinents dels romanents de tresoreria d'exercicis anteriors. Sanjuán ha detallat que “es tracta de diners d'inversions d'altres anys que per motius, normalment aliens al propi ajuntament, no s'ha gastat. Uns diners que no es perd, sinó que s'incorporen al pressupost de l'any següent”. Estos 139 milions se sumen als 108 pressupostats en 2022 per a inversions i als 20 milions de transferències de capital. “En total l'ajuntament mobilitzarà 270 milions d'euros d'inversió, la qual cosa suposa una xifra històrica, que està a l'altura del repte de recuperació que es marca este govern”, ha afirmat Sanjuán.
Regeneració Urbana
L'equip de govern ha aprovat una moció perquè s'inicien les actuacions necessàries per a declarar diversos grups d'habitatges de la ciutat de València com a Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP), i sol·licitar les ajudes previstes en el “Programa d'ajuda a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri”, finançat amb fons Next Generation, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026.
Segons ha indicat el regidor d'Hisenda, “este govern vol acabar amb les diferencies que existixen entre determinats barris de la ciutat, barris que durant anys han sigut abandonats. Nosaltres volem aprofitar estos fons europeus per a millorar la vida en els barris que tenen majors necessitats”.
En l'actualitat, la meitat dels habitatges de la ciutat té més de 50 anys, i en el 2030 seran més del 75%. Estos edificis tenen unes condicions d'edificabilitat, eficiència energètica o accessibilitat deficients, i l'ajuntament pretén, amb este pla, dotar a estos edificis de les condicions que s'exigixen als edificis de nova construcció.
L'ajuntament sol·licitarà ajudes per a la rehabilitació del grup Verge dels Desemparats, en el barri de Tres Forques, el grup Campanar, en Tendetes, el grup Malva-rosa, el grup Stella Maris, a Natzaret, el grup Sant Marcel·lí i el Grup Verge del Carme, en Beteró.