El Centre del Carme revisa les relacions afectives actuals en el seu nou Laboratori d’Amors Diversos
Després de l’èxit del cicle ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’, el CCCC proposa un nou laboratori per a reflexionar sobre les diferents maneres d’afectivitat
La primera trobada del Laboratori d’Amors Diversos és el dijous 20 d’octubre a les 19.00 amb Silvia Federici i Begoña Santa-Cecilia
El Centre del Carme Cultura Contemporània presenta el seu nou Laboratori d’Amors Diversos, una sèrie de xarrades i trobades que abordaran les diferents maneres d’afectivitat, sense prejudicis i de manera lliure. Les trobades se celebraran amb periodicitat mensual, entre octubre i maig, amb accés gratuït.
Aquest nou laboratori sorgeix com una evolució del cicle ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’, que la temporada passada de manera presencial va ser tot un èxit i en la modalitat en línia va comptar amb quasi 15.000 visualitzacions en el canal de YouTube del Consorci de Museus.
“L’any passat vam posar en marxa una sèrie de trobades per a visibilitzar una realitat latent en la societat contemporània sobre altres relacions afectives, diferents de les normatives. Després de l’èxit d’aquesta iniciativa, des del Centre del Carme impulsem un nou laboratori amb el qual avançar cap a relacions més sanes, diverses i respectuoses. A més, el nostre propòsit és ampliar l’abast del Laboratori d’Amors Diversos, generant trobades amb altres associacions i espais socials on poder compartir idees i sentiments d’una manera enriquidora i proactiva”, assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.
‘Sanar: una conversa entre flors i poemes’ de Silvia Federici i Begoña Santa-Cecilia
Dijous que ve 20 d’octubre a les 19.00 hores a la Sala Refectori, Silvia Federici conversarà amb Begoña Santa-Cecilia sobre el seu intercanvi de textos, poemes i aquarel·les elaborats en plena pandèmia. Després de la posada en comú dels materials i la decisió de compartir-ho amb més persones, va nàixer un llibre –encara en edició–, que presentaran en aquesta primera trobada. Aquesta sessió, que és d’accés lliure, també serà retransmesa en ‘streaming’ i pujada posteriorment al canal de YouTube del Consorci de Museus.
Les pròximes set sessions del Laboratori d’Amors Diversos consistiran en una sèrie de tallers on hi haurà espai per a la pintura, l’escriptura i s’oferirà la possibilitat de realitzar assemblees o d’inventar noves maneres de sanar i estimar, que donaran continuïtat al cicle de diàlegs de ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’.
La intimitat, les cures o la criança seran alguns dels temes que es tractaran en les trobades d’aquest nou cicle que pretén aconseguir altres espais associatius i diferents grups socials.
Eva Fernández està de nou al capdavant de l’organització de l’activitat i crea equip per a aquest 2022 amb María Acaso. L’editorial La Oveja Roja també repeteix col·laboració en aquest projecte del Centre del Carme Cultura Contemporània.
“Des d’ara i fins a la pròxima primavera, el cicle es desborda conformant el Laboratori d’Amors Diversos per a sumar als diàlegs els llibres, l’escriptura, la pintura, l’exercici artístic i la intervenció política. Obrir aquest LAD (Laboratori d’Amors Diversos) amb Silvia Federici compartint la seua poesia amb una amiga –Begoña Santa-Cecilia– que en intercanvi epistolar li retorna flors és la millor manera de començar a practicar estimar-nos per a sanar íntimament i políticament. Es tracta de posar totes les nostres destreses i matèries al servei d’una vida més amable, fent de l’art i del CCCC el nostre més preuat instrument”, indica Eva Fernández, organitzadora d’aquest cicle de diversitat afectiva.