El Centre del Carme prepara una macroexposició amb els fons de la Col·lecció Fundació Caja Mediterráneo
El Centre del Carme Cultura Contemporània prepara una macroexposició per a inaugurar la temporada composta pels fons de la Col·lecció de la Fundació Caja Mediterráneo.
La mostra 'Discursos premeditats. Obres de la Col·lecció Fundació Caja Mediterráneo', que es podrà veure al Centre del Carme entre febrer i abril de 2017 i que ocuparà quasi totes les seues sales, constitueix una oportunitat única per a veure reunits una part important d'aquest fons artístic que recorre els últims 40 anys de l'art a l'Estat espanyol.
És la primera vegada que s'exhibeix una selecció tan important de la Col·lecció Fundació Caja Mediterráneo en un mateix espai, de forma simultània. L'exposició està comissariada per Rosa Castells, conservadora del Museu d'Art Contemporani d'Alacant, on està depositada la col·lecció.
La Col·lecció Fundació Caja Mediterráneo està composta per 213 peces i recorre l'obra de 126 artistes, els noms més imprescindibles del panorama artístic espanyol contemporani. Comprén un arc cronològic que recorre des de la transició democràtica fins als nostres dies: un període artístic carregat d'il·lusió, d'energia, de desencant, de malbaratament i d'ingenuïtat..., però també de reflexió, de denúncia, de compromís i d'experimentació. Un període en què conviuen diverses generacions d'artistes de forma normalitzada com mai abans havia ocorregut, enriquint-se mútuament, aprenent dels indiscutibles mestres, i redescobrint-se en els més jóvens la persistència de l'imprescindible.
L'elecció de cada artista i de cada obra en aquesta col·lecció demostra un gran coneixement de la realitat de l'art, atenent totes les tendències plàstiques i desenvolupant un enfocament multidisciplinari que inclou totes les manifestacions artístiques.
Les obres que formen part de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació van ser seleccionades per una comissió assessora formada per Tomás Llorens Serra, Manuel J. Borja-Villel, Francisco Jarauta Marión, Román de la Calle, Francisco Pastor Pérez, Elena Ruiz Sastre, José Piqueras Moreno i Segundo García López.
La Col·lecció té un discurs que permet ancorar les primeres obres en els temps de la transició democràtica, traçant una ruta que travessa l'eufòria i l'entusiasme dels anys 80 i 90, fins a les últimes tendències que s'endinsen en els plantejaments del nou art conceptual.
L'exposició 'Discursos premeditats. Obres de la Col·lecció Fundació Caja Mediterráneo' que exhibirà el Centre del Carme a partir del pròxim mes de febrer, completa de forma imprescindible una lectura transversal de l'art espanyol de l'últim quart de segle XX i de la primera dècada del XXI. La mostra reuneix, així mateix, obres de primeres figures que han marcat la història de l'art dels últims 40 anys, algunes d'elles es mostren al públic per primera vegada.