elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre del Carme organitza una segona sessió amb el director de fotografia José Luis Alcaine en les seues ‘CCCC-Claus per al cinema’

El Centre del Carme organitza una segona sessió amb el director de fotografia José Luis Alcaine en les seues ‘CCCC-Claus per al cinema’
  • Després de l’èxit de la sessió anterior, el mestre dels directors de fotografia torna el 21 de juny al cicle organitzat pel CMCV

El Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC) acull el divendres, 21 de juny, una nova ponència del director de fotografia José Luis Alcaine dins del cicle ‘CCCC-Claus: Trobades amb els imprescindibles del cinema espanyol’ després del gran èxit de la seua intervenció el passat 22 de maig.

El director-gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), Nicolás Bugeda, ha destacat “l’entusiasme manifestat per membres del sector audiovisual, representants de les universitats i artistes assistents a eixa primera trobada”.

“Alcaine és una inesgotable font de saviesa. Per això, davant de la gran acollida que va tindre la trobada anterior, les manifestacions generalitzades a favor d’una nova sessió, la seua total disposició de compartir nous aspectes de la llum cinematogràfica i a tornar al Centre del Carme, posem en marxa la sessió ‘Alcaine, part II’, amb nous continguts”, ha explicat Bugeda.

En esta nova sessió, titulada ‘Cinema i pintura. De Sorolla al Guernica’, Alcaine abordarà les relacions entre les arts, els usos de la llum, i les influències d’anada i tornada entre pintors i cineastes. En concret, abordarà la influència de Sorolla sobre la llum cinematogràfica i del cinema sobre la pintura, en concret en Picasso per al seu Guernica.

José Luis Alcaine (Tetuan, 1938) és el creador de la llum, el color i l’atmosfera d’un bon nombre d’obres mestres i clàssics del cinema: ¿Quién puede matar a un niño? (Ibáñez Serrador, 1976); El sur (Víctor Erice, 1983); El viaje a ninguna parte (Fernán Gómez, 1986); ¡Ay, Carmela! (Saura, 1990); Amantes (Vicente Aranda, 1991); Jamón jamón (Bigas Luna, 1992); Belle Epoque (Fernando Trueba, 1992); El pájaro de la felicidad (Pilar Miró, 1993); Tranvía a la Malvarrosa (García Sánchez, 1996); La puta y la ballena (Luis Puenzo, 2004); Passion (Brian De Palma, 2012); o Mujeres al borde de un ataque de nervios, Volver, La piel que habito i Dolor y gloria (Almodóvar, 1988, 2006, 2011 i 2019), entre moltes altres.

CCCC Claus per al cinema

‘CCCC Claus: Trobades amb els imprescindibles del cinema espanyol’ impulsat pel CMCV, és un fòrum de trobada entre els més il·lustres protagonistes del cinema espanyol amb professionals del sector audiovisual i estudiants de disciplines vinculades al sèptim art.

L’objectiu és fomentar un intercanvi d’experiències que contribuïsca a transmetre i reforçar la comprensió dels processos de la producció cinematogràfica i de la seua narrativa i al públic, permetent-los reflexionar sobre l’abast o les debilitats del seu cinema.

El cicle es va iniciar en abril amb la participació de Santiago Segura. El projecte està dirigit per Rafael Maluenda, guionista i director de pel·lícules com BERLANGA!! i Forqué: el tucan y el cineasta (codirigida amb Gaizka Urresti) que, a més, va dirigir el Festival Internacional de Cinema de València–Cinema Jove durant dèsset edicions (2000-2016), i és el creador del Berlanga Film Museum, primer museu digital dedicat a un cineasta.

Pujar