elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre del Carme aborda les noves relacions afectives i posa en marxa un Laboratori d’Amors Diversos

El Centre del Carme aborda les noves relacions afectives i posa en marxa un Laboratori d’Amors Diversos
  • El laboratori s’origina a partir dels resultats del cicle ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’, que ha unit lectura i relacions afectives diverses a través de diferents sessions en el CCCC

MÉS FOTOS
El Centre del Carme aborda les noves relacions afectives i posa en marxa un Laboratori d’Amors Diversos - (foto 2)

Mostrar que altres formes d’estimar són possibles i promoure la llibertat sexual i afectiva de les persones són alguns dels principals objectius del Laboratori d’Amors Diversos (LAD), una nova iniciativa del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) que portarà aquest missatge més enllà del museu i assentarà les seues bases a partir de les principals conclusions del cicle ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’.

Aquest cicle ha situat el CCCC com a punt de trobada entre escriptors i escriptores, amants de la lectura i públic per a posar en dubte la ideologia de l’amor, com a projecte pioner, sota la coordinació d’Eva Fernández. ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’ ha reunit María Acaso, Mari Luz Esteban, Juan Carlos Pérez Cortés, Celia Castle, Pamela Palenciano, Iván Larreynaga, Laura Latorre, Sonia Pina, Helen Torres, Cristian Germán i Brigitte Vasallo amb la ciutadania en la Sala Refectori.

“L’acció ciutadana entra amb naturalitat en l’agenda del Centre del Carme, aquest és l’esperit amb què hem definit el nostre model d’institució cultural situada en el segle XXI. A l’octubre vam posar en marxa aquesta sèrie de trobades amb l’objectiu de visibilitzar que altres formes d’amar, diferents de les normatives, són possibles. Una reivindicació que creix gràcies al treball que realitzen cada dia col·lectius, associacions i persones a títol individual i que ha aconseguit fer del Centre del Carme un altaveu i espai propi en què compartir idees, sentiments i maneres de veure les relacions afectives de manera enriquidora i proactiva”, explica José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del CCCC.

Aquest 25 de març s’ha celebrat l’última de les sis sessions del cicle, ‘El amor somos nosotras’, con María Acaso i Brigitte Vasallo, autora del llibre que protagonitza la trobada, ‘Pensamiento monógamo. Terror poliamoroso’. No obstant això, la coordinadora d’aquesta iniciativa, Eva Fernández, ha anunciat que el 29 d’abril es realitzarà una última assemblea per a fer balanç i dissenyar els pilars del Laboratori d’Amors Diversos (LAD).

Un laboratori que aposta per la mediació en viu i online

El Laboratori d’Amors Diversos (LAD) del Centre del Carme es posarà en marxa a l’octubre i apostarà per la mediació cultural en viu, però també comptarà amb el suport de les noves tecnologies per a ampliar la seua difusió, tal com explica Eva Fernández, que ha avançat que ampliarà el seu equip.

Un divendres de cada mes, el públic tornarà a trobar-se amb escriptors i escriptores i els seus propis lectors per a abordar un ampli ventall de temes entorn de la diversitat afectiva i sexual, com els nous models afectius entre persones amb diversitat funcional, pràctiques sexuals no normatives o les famílies heterodissidents. Aquestes sessions s’emetran en streaming i es publicaran posteriorment en YouTube perquè es visualitzen des de qualsevol territori i moment.

El públic d’aquestes trobades que hi vulga continuar aprofundint podrà formar part d’un grup de lectura que, els dissabtes posteriors a aquestes sessions, es reunirà en el CCCC per a fer tallers relacionats amb la temàtica abordada. A més, l’equip del LAD també es traslladarà a associacions, instituts, centres de dia i altres espais socials per a expandir aquestes idees més enllà del museu i els seus resultats també es publicaran en les plataformes de comunicació del Centre del Carme.

“El resultat de ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’ ha sigut més que bo perquè el públic s’ha obert a contar les seues pròpies experiències a la resta i contribuïm així a visibilitzar que hi ha moltes maneres d’estimar. Gràcies al Centre del Carme hem aconseguit un reconeixement cultural a les relacions afectives diverses i amb el LAD creem un lloc d’experimentació sobre temes tabú, que dona una visibilitat artística molt necessària”, ha valorat Fernández.

‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’ està organitzat pel Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), amb la col·laboració de La Oveja Roja i la coordinació d’Eva Fernández.

Pujar