elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El CCCC convida a la clausura d’‘Emergency on Planet Earth’, l’exposició més visitada de la temporada

El CCCC convida a la clausura d’‘Emergency on Planet Earth’, l’exposició més visitada de la temporada
  • El 4 de setembre serà l’últim dia que es podrà assistir a la mostra, allotjada a la sala Ferreres-Goerlich del CCCC des del 4 de març

  • Amb més de 90.000 visitants, ‘Emergency on Planet Earth’ es converteix en l’exposició més visitada de la temporada

El pròxim 4 de setembre, el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) s’acomiadarà d’‘Emergency on Planet Earth’, la que ha sigut la mostra més popular de la temporada, amb una afluència de més de 90.000 persones entre els mesos de març i agost.

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) va inaugurar l’exposició el passat 4 de març a la sala Ferreres-Goerlich, una proposta que va ser creada ‘in situ’ amb una intervenció ‘site-specific’ de catorze artistes urbans, que ha consolidat la resposta del CCCC a l’emergència climàtica i ha traslladat al públic una visió a través de l’art urbà que convida a una mirada en primera persona enfront dels principals problemes mediambientals que cada dia afecten el planeta Terra.

“Tot i que l’art no té la capacitat de donar solució als problemes, els llenguatges visuals són un potent aliat per a traslladar a la ciutadania una mirada diferent sobre aquests. El futur és ara i és tasca de totes i tots prendre’n consciència i adoptar mesures enfront de la situació d’emergència climàtica que patim en l’actualitat. Estem molt satisfets del fet que més de 90.000 persones hagen decidit formar part d’aquest canvi amb la visita a l’exposició, a través de la qual convidem a passar a l’acció i fer d’aquest món un lloc millor en el qual viure”, assenyala el director del CCCC i del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

‘Emergency on Planet Earth’ porta a les parets de la sala més emblemàtica del CCCC, i fins i tot als lavabos, la desforestació, que comporta la desaparició de boscos; la superpoblació, que es tradueix en el creixement de l’espècie humana per damunt dels límits sostenibles del seu hàbitat; l’elevat ús de combustibles fòssils i d’energia; les deixalles marines, que provoquen la mort d’animals i perjudiquen l’alimentació humana, i la contaminació, que, tot i ser una problemàtica coneguda, creix per la falta de compromís.

L’exposició ha sigut comissariada per Vinz Feel Free i José Luis Pérez Pont, i reuneix els treballs de catorze artistes urbans internacionals: Onur, Xelon, Lidia Cao, Doa Oa, Nayra López, Reskate, Spencer Tunick, Vinz Feel Free, Barbiturikills, Will Coles, Biancoshock, Marina Capdevila, Deih i Li-Hill.

4 de setembre. L’apagada

Coincidint amb el tancament de l’exposició, el pròxim diumenge 4 de setembre, s’ha organitzat ‘L’apagada’ a la sala Goerlich II i el claustre gòtic del Centre del Carme. Es tradueix en una proposta de visita experimental que inclou ‘performance’, dansa, música i interacció per part dels assistents guiada per Pilar Andújar.

L’artista multidisciplinària serà l’encarregada de guiar el públic per mitjà del ritual, la veu i la repetició amb el propòsit d’endinsar el públic en un camí interior i profund semblant al trànsit. D’aquesta manera, i com a clausura de l’exposició ‘Emergency on Planet Earth’, l’acció plantejada convida el públic assistent a pensar sobre l’apagada energètica i sobre el que es pot fer per a prendre’n consciència.

‘L’apagada’ se celebra el pròxim 4 de setembre a les 20.00 hores al CCCC, amb entrada lliure fins a completar l’aforament.

Pujar