elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La catedràtica de Periodisme Carolina Moreno, directora de la col·lecció de llibres de divulgació “Sense Fronteres”

La catedràtica de Periodisme Carolina Moreno, directora de la col·lecció de llibres de divulgació “Sense Fronteres”

    La també investigadora principal del grup ScienceFlows (www.scienceflows.com) succeeix en el càrrec el professor de Química Fernando Sapiña. La col·lecció “Sense Fronteres” és el resultat de les publicacions guanyadores del premi, en valencià, i aquelles obres que el jurat ha recomanat per a la seua publicació, a més d’unes altres encomanades o obres traduïdes d’unes altres llengües.

    La col·lecció “Sense Fronteres”, en coedició entre la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Universitat de València i Edicions Bromera, va nàixer en 1995, alhora que el Premi Europeu de Divulgació Científica “Estudi General”. Es tracta de la primera col·lecció de divulgació científica en llengua catalana, dirigida en un primer moment per l’ara catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular Juli Peretó. La col·lecció “Sin Fronteras”, en coedició entre la UCC+i i Publicacions de la Universitat, publica la traducció al castellà de les obres guanyadores del Premi.

    El primer llibre que es publicarà sota la direcció de Carolina Moreno és l’obra El imperio de los datos. El Big Data, la privacidad y la sociedad de futuro, del químic i divulgador científic Xavier Duran, guanyadora de la vint-i-tresena edició del Premi Europeu de Divulgació Científica, l’any 2017.

    Carolina Moreno destaca que en l’actualitat hi ha nombroses fonts d’informació sobre ciència que circulen per les xarxes socials, plataformes i webs. No obstant això, hi ha moltes incerteses sobre la qualitat d’aquest flux informatiu i sobre el públic a qui arriba esta informació. Per això, “és molt lloable que des de la Universitat de València s’haja apostat per una col·lecció que selecciona els treballs més rellevants i interessants de divulgació científica, amb una gran varietat de temàtiques, disciplines i interessos per al públic en general”, destaca la catedràtica de Periodisme, qui també apunta que es tracta d’una col·lecció que des del seu naixement ha tractat de publicar llibres que han sigut un referent al llarg de les últimes dècades. “Per a mi és una gran oportunitat continuar el treball que han estat desenvolupant els anteriors directors de la col·lecció, Juli Peretó i Fernando Sapiña, a qui sempre he admirat i respectat com a científics i com a divulgadors”, diu Carolina Moreno.

    Investigació en ScienceFlows

    Carolina Moreno dirigeix el grup d’investigació ScienceFlows, provinent de les àrees de Ciències de la Salut, Enginyeria, Ciències de l’Educació i Ciències Socials. L’equip participa en activitats formatives, seminaris, encontres, jornades, programes de postgrau i de doctorat de distintes universitats espanyoles en activitats al voltant de la representació de la ciència, la salut, la tecnologia i el medi ambient a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. A més, Carolina Moreno treballa en equips internacionals per a millorar i avançar en la construcció d’indicadors que permeten valorar la cultura científica contemporània de la ciutadania.

    Col·leccions “Sense Fronteres” i “Sin Fronteras” en http://ir.uv.es/zPc7agL 

    Pujar