El catedràtic de la Complutense, Julio Carabaña, impartirà una conferència sobre el mapa escolar de València
"Falses i veritables reformes en educació" és el títol de la conferència que impartirà a València el catedràtic de la Universitat Complutense, i expert en temes d'educació, Julio Carabaña. Este acte forma part del programa del I Seminari sobre Recerca Social en Educació Obligatòria que se celebrarà el proper 26 d'abril i que organitza la regidoria d'Educació en col·laboració amb la Universitat de València. María Oliver, regidora d'Educació i presidenta del Consell Escolar Municipal, presidirà la conferència del professor Carabaña que tindrà lloc, als 18:30, en el saló d'actes de l'edifici de la Regidoria de Joventut, situat en el carrer Campoamor, 91.
Esta jornada forma part del pla d'activitats proposades per la Universitat de València en el marc del conveni que es va signar amb l'Ajuntament de València per a l'estudi del mapa escolar de la ciutat. Segons explica la regidora d'Educació, María Oliver, "estem complint amb el compromís que vam adquiri d'iniciar un procés d'estudi i anàlisi, que ens permeta elaborar posteriorment les propostes necessàries per a la reorganització de les zones escolars".
El I Seminari sobre Investigació Social en Educació Obligatòria té com a objectiu la difusió de coneixement entre els investigadors universitaris, els actors socials i polítics del camp educatiu i la mateixa societat civil. María Oliver destaca, a més, que "esta jornada respon a la necessitat que es percep des de la Regidoría d'Educació de socialitzar i elaborar un coneixement compartit sobre la realitat educativa".
Dins de la programació del seminari també està prevista una sessió de treball, que es realitzarà durant el matí del dia 26 d'abril, i en la qual el doctor Carabaña analitzarà i debatrà amb l'equip de recerca, la relació entre elecció de centre i desigualtats socials.
Julio Carabaña, catedràtic emèrit de Sociologia de la Universitat Complutense, ha analitzat i escrit sobre assumptes diversos relacionats amb l'educació, entre els quals cal destacar l'Informe del Programa Internacional per a l'Avaluació d'Estudiants, més conegut com a Informe PISA de l'OCDE. És autor, entre uns altres, del llibre La inutilidad del informe Pisa, editat per La Catarata.