elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cáritas Valencia reforça la seua col·laboració amb la UPV unint-se al Consell d'Empreses del Màster en RSC

Cáritas Valencia reforça la seua col·laboració amb la UPV unint-se al Consell d'Empreses del Màster en RSC
  • L'aliança de Cáritas Valencia i el Màster en Responsabilitat i Sostenibilitat Corporativa suposa integrar de manera directa la visió, estratègies i reptes del tercer sector per a potenciar sinergies i projectes en comú amb universitat i empresa

  • L'organització treballa amb prop de 52.000 persones, amb serveis que van des d'acolliment i ajuda directa per a la cobertura de necessitats bàsiques, a formació i integració laboral, sensibilització i intervenció en emergències

  • Cáritas Valencia i el Màster en RSC de la UPV signen un conveni que contempla la col·laboració en accions vinculades al pla d'estudis universitari, a més de l'impuls de noves iniciatives innovadores conjuntes

MÉS FOTOS
Cáritas Valencia reforça la seua col·laboració amb la UPV unint-se al Consell d'Empreses del Màster en RSC - (foto 2)

Cáritas Càritas València formalitza la seua aliança amb la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la seua incorporació al Consell d'Empreses del Màster de Formació Permanent en Responsabilitat i Sostenibilitat Corporativa. Amb la seua participació en aquest òrgan d'assessorament, debat i definició d'iniciatives i projectes en aliança per a fomentar la sostenibilitat en la universitat i en el sector públic i privat de la Comunitat Valenciana, s'integra de manera directa la visió, estratègies i reptes del tercer sector, compost per les organitzacions sense ànim de lucre que treballen amb les persones.

Cáritas Valencia té el seu origen en 1944 i va ser formalment constituïda com a tal en 1961. Treballa en l'assistència i inclusió social i econòmica de persones vulnerables, amb programes que inclouen des d'acolliment i ajuda directa per a la cobertura de les necessitats bàsiques, fins a formació i integració en el mercat laboral, accions d'informació i sensibilització i actuació en situacions d'emergència i crisis humanitàries a tot el món.

En l'actualitat, Cáritas Valencia treballa amb prop de 52.000 persones, gràcies a la xarxa formada per 198 persones treballadores, 426 Càritas parroquials, més de 4.700 persones voluntàries i 3.061 col·laboradores (entre particulars i organitzacions).

"Per a Cáritas, el treball amb entitats de l'àmbit civil i de l'àmbit acadèmic és fonamental, i col·laborar amb una entitat com la Universitat Politècnica de València és un objectiu primordial. És un espai de trobada, de treball conjunt; un espai de reflexió i de mirada de futur, i això és fonamental per a qualsevol entitat de l'àmbit social. Aquesta col·laboració, en el marc del treball i la responsabilitat social de les empreses, té molt a veure amb la Cáritas del segle XXI que volem construir, oberta a altres realitats i generant espais de trobada, reflexió i diàleg per a crear entre tots un món més just, més fratern i més solidari", destaca la directora de l'organització, Aurora Aranda.

El conveni entre Càritas València i el Màster en RSC de la UPV té una vigència de quatre anys, durant els quals es col·laborarà tant en accions vinculades al pla formatiu, com en altres iniciatives i projectes conjunts orientats a la divulgació i impuls de l'economia circular i la sostenibilitat en l'àmbit universitari i empresarial de la Comunitat Valenciana.

“La col·laboració que manteníem amb Càritas València s'amplia amb aquest conveni de col·laboració, que ens permet reforçar el pes de la ‘S’ de social, aportant el coneixement i l'experiència d'una organització que treballa amb, per i al costat de les persones de diferents col·lectius. Sens dubte, unir en la mateixa taula a empreses, universitat, Administració i tercer sector ens permetrà detectar sinergies i definir projectes amb impactes positius directes en la nostra societat”, destaca Gabriel García Martínez, director del Màster en RSC de la UPV.

El màster de responsabilitat i sostenibilitat amb més trajectòria d'Espanya

El Màster de Formació Permanent en Responsabilitat i Sostenibilitat Corporativa (60 ECTS, 600 hores) és un títol propi de la Universitat Politècnica de València (UPV). Compta amb una dilatada trajectòria: està en marxa la seua dessetena edició, amb alumnat de tot el món, gràcies al format online. A més, ha aconseguit dotze edicions a Colòmbia i cinc a República Dominicana, en col·laboració amb universitats d'aquests països. El pla d'estudis del Màster es complementa amb un Diploma d'Especialització en Responsabilitat Social i Sostenibilitat (amb 30 ETCS, 300 hores) i un Diploma d'Expert (15 ECTS, 150 hores).

El director del Màster, Gabriel García Martínez, i la coordinadora acadèmica, Guadalupe Orea, són professors del Departament d'Economia i Ciències Socials de la UPV. El claustre de professors està format per professionals nacionals i internacionals, que exerceixen la seua labor professional tant en la universitat com en el món empresarial.

El Consell d'Empreses del Màster integra organitzacions com a Fundación Étnor, Caixa Popular, Teika, el grupo sanitario Ribera, Sodexo, SanLucar, Grupo Huevos Guillén, Grupo Cajamar, Ángela Impact Economy, Statkraft, EQA, Novaterra Grupo, la Fundación de Estudios Bursátiles y Financieros (FEBF), Volies, la Asociación Empresarial de Residencias y Servicios a Personas Dependientes de la Comunidad Valenciana (Aerte) i la Asociación Española de Gestores de Administración Pública (AEGAP). Està obert a noves incorporacions.

Pujar