elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El cardenal arquebisbe de València visita l'exposició de la Diputació sobre la Mare dels Desemparats

El cardenal arquebisbe de València visita l'exposició de la Diputació sobre la Mare dels Desemparats
    MÉS FOTOS
    El cardenal arquebisbe de València visita l'exposició de la Diputació sobre la Mare dels Desemparats  - (foto 2)
    El cardenal arquebisbe de València visita l'exposició de la Diputació sobre la Mare dels Desemparats  - (foto 3)

    El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, va visitar aquest dijous l'exposició Mare dels Desemparats, una proposta del MuVIM en col·laboració amb la Real Basílica de La nostra Senyora dels Desemparats i l'Arquebisbat que romandrà en el museu de la Diputació fins al pròxim 24 de març. Acompanyat pel president de la corporació, Toni Gaspar, el cardenal arquebisbe va quedar impressionat amb un projecte expositiu que se centra en la dimensió social de la imatge de la valenciania.

    Al costat de Cañizares i Gaspar, que va exercir d'amfitrió en la visita, van realitzar el recorregut per la mostra el director del MuVIM, Rafael Company, la subdirectora, Carmen Ninet, la cap de Relacions Externes del museu, Amparo Sampedro, i la historiadora i documentalista Mª Teresa Abad, els qui van explicar al cardenal arquebisbe els detalls del projecte i les anècdotes del procés de muntatge.

    Anècdotes com la llegenda que conta que la imatge de la Mare dels Desemparats va ser concebuda pels àngels. La veritat és que aquesta imatge va ser encarregada pels confrares de La nostra Senyora dels Innocents, Màrtirs i Desamparados al Pare Jofré en el segle XV i que es va allotjar, fins al seu trasllat a la Catedral, en l'ermita del Capitulet, sobre els terrenys de l'antic Hospital General, a escassos metres d'on hui trobem el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat.

    En el Capitulet va començar la història de la icona de la valenciania, i en el MuVIM pot descobrir-se fins a finals de març la dimensió social de la patrona, visitant una mostra que inclou tres cicles expositius que ajuden a descobrir i conéixer millor la societat valenciana. Una selecció de peces artístiques i documents històrics que reflecteixen els sis segles de devoció a la 'Mareta'. Les sales Alfons Roig, Parpalló i Alta del museu de la Diputació acullen aquesta mostra temporal que recorre els esdeveniments més significatius en la història de la patrona i que inclou una programació d'activitats didàctiques paral·leles sense precedents.

    Pujar