elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Com han canviat els hàbits dels valencians durant el confinament?

Com han canviat els hàbits dels valencians durant el confinament?
  • La vida ha donat moltes voltes en els últims tres mesos, també en el que als hàbits es refereix

Passar de tindre total llibertat per a afrontar el dia de la manera que més abellisca a veure's tancat a casa sense poder eixir perquè una pandèmia posa en risc la salut de tot un país, no és una situació corrent però sí una comuna per a tots els espanyols. Després d'una mica més de dos mesos i mig confinats a casa a causa del coronavirus els nostres hàbits han canviat.

Però realment han canviat tant com pensem? Sobre aquest tema han preguntat a una mica més de 1.500 veïns de la ciutat de València en l'últim baròmetre municipal centrat en la gestió i derivats del COVID-19, el qual ha sigut presentat aquest dilluns.

Segons els resultats llançats per aquesta enquesta, a més de deixar de manifest que el 5,5% de les llars de la ciutat han tingut o tenen persones amb símptomes compatibles amb el virus, ha reflectit un important canvi en els comportaments diaris dels valencians.

En primer lloc, en aquestes últimes setmanes ha augmentat potencialment la comunicació amb família i amics. Un 67,3% assegura que ara parla més amb ells que abans. Enfront d'un 4,8% que assegura parlar ara menys que abans de la pandèmia.

En la mateixa línia ha anat l'ús d'Internet. El temps dedicat a les xarxes socials s'ha disparat: en les últimes setmanes un 65,9% dels veïns de la ciutat de València ha incrementat el temps d'ús de les aplicacions socials. Enfront d'un 30,5% que assegura utilitzar-les menys ara que abans.

Allunyats dels mòbils, ordinadors i tauletes, un 42,3% diu haver dedicat més temps a la lectura i un 34,4% al menjar.

En el costat contrari, no sols s'han incorporat nous hábitos a la nostra rutina sinó que uns altres han desaparegut o vist disminuir el temps que dediquem a això. És el cas de l'activitat física que ha caigut un 60,1% respecte a una “situació de normalitat”. També cau el temps dedicat a realitzar compres o beure alcohol, amb un 60,4% i un 42,6% respectivament.

Pujar