“CANVI” la primera pel·lícula documental sobre el canvi climàtic i els seus efectes a la Comunitat Valenciana.
Comença el rodatge de “CANVI”, el primer llargmetratge documental que explica els problemes i solucions sobre el canvi climàtic i com pot afectar la Comunitat Valenciana, a Espanya i al planeta
La pel·lícula documental narra la història d'Alba, una jove adolescent que no cree en el canvi climàtic i que per motius de l'atzar es veu obligada a fer un treball sobre aquest tema tan complex. Al llarg del seu treball de recerca serem espectadors de les entrevistes a diverses científiques de prestigi que realitzen els seus estudis dins de la Comunitat Valenciana, educadors ambientals, una jove activista, un llaurador de l'horta, etc.. Una mostra de perfils variats que buscarà donar respostes a les preguntes més incòmodes, més enllà de la informació que Alba, i nosaltres, puguem trobar en les xarxes.
“CANVI” (dirigit per Javier Horrillo i produït per Virtual Art) naix de la necessitat de conscienciar al públic general i en específic als joves, de la urgència que existeix a actuar davant el canvi climàtic. Una pel·lícula que enalteix el treball de les persones que dediquen el seu temps a documentar i cuidar el nostre medi ambient, en la qual a diferència d'altres pel·lícules de ficció, diversos dels personatges principals existeixen en la vida real, i ens compten de primera mà que està passant amb el canvi climàtic, quals són les causes, que possibles futurs podem trobar-nos i diferents maneres d'adaptar-nos a ell. Intentant escapar d'una visió catastrofista sobre el canvi climàtic, i buscant la conscienciació i l'acció col·lectiva de tot aquell que veja la pel·lícula.
Per a la creació del guió s'ha consensuat amb diferents experts en la matèria, comptant amb el suport de centres com a AEMET (Agència Estatal de Meteorologia), el CEAM (Centre d'Educació Ambiental del Mediterrani), el CEACV (Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana), l'IVIA (Institut Valencià d'Investigacions Agràries), la Fundació Oceanografic, i un llarg etc. Tot això amb la intenció de crear una historia atractiva però sobretot ajustada a la realitat.
Tant el director com la productora agraeixen el suport al IVC (Institut Valencià de Cultura) sense el qual aquest projecte mai haguera vist la llum. Encara que en aquests moments s'està rodant la pel·lícula, la productora contínua treballant per a aconseguir el finançament necessari.
Una de les apostes diferenciadores d'aquesta pel·lícula és que una vegada haja fet el seu recorregut en festivals, televisions i plataformes, la productora i el director volen donar els drets al ministeri de cultura, per a que el professorat puga disposar d'ella com a eina per a l'educació i conscienciació dels joves.