elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Botànic organitzat una nova edició de la seua proposta divulgativa estiuenca Ciència a la fresca

El Botànic organitzat una nova edició de la seua proposta divulgativa estiuenca Ciència a la fresca
  • Amb el lema I canviant de tema… quatre xarrades sobre dinosaures, plantes, i monstres i agricultura vestiran la poqueta nit del Botànic

  • La vetllada estarà moderada per la periodista Kristin Suleng i sonarà el nou treball musical de Jordi Sapena

MÉS FOTOS
El Botànic organitzat una nova edició de la seua proposta divulgativa estiuenca Ciència a la fresca - (foto 2)

El Jardí Botànic de la Universitat de València fa la cloenda de les seues activitats divulgatives per aquesta temporada amb la quarta edició de la seua proposta per a gaudir d’un capvespre de juliol diferent, mesclant ciència, música, plantes i el millor ambient, Ciència a la fresca. El proper 14 de juliol, de 20 a 22 h, a la plaça Carles Pau i amb el títol I canviant de tema…, el Botànic proposa xarrades divulgatives i divertides acompanyades de música.

El biòleg Alexis J. Maravilla amb la xarrada Botaniselfie: plantes, tendències i impacte tractarà de les protagonistes indiscutibles al Botànic, però que també ho son d’algunes pràctiques virals que, encara que pareguen divertides o bones per al planeta, poden afectar a la biodiversitat, als ecosistemes i fins i tot a la nostra salut. Una vegada més, les xarxes i les dos cares d’una moneda. Per altra banda, la biotecnòloga Ana I. Caño prendrà el relleu per a reflexionar sobre els reptes que hem d’afrontar en l'alimentació front l’amenaça del canvi climàtic. De com les noves ferramentes biotecnològiques en el context de l’agricultura ens poden ajudar a produir cultius més sostenibles i millor adaptats a les noves condicions climàtiques.

I ja anant una miqueta enrere en el temps, amb el paleontòleg Francesc Gascó-Lluna, conegut en xarxes com @pakozoic, ens preguntarem… és que només hi ha jaciments de dinosaures a llocs llunyans o exòtics? I els Dinosaures a terres valencianes? Aquestes criatures fascinants ens poden estar esperant també ben a prop de casa. I de criatures ens contarà també la metgessa Elena Casado, però no d’espècies extintes sinó d’algunes que formen part del nostre imaginari de llegendes i rondalles, com els vampirs, per a desvetllar ciència en mà els enigmes que els envolten.

Aquesta jornada estarà moderada per la periodista científica Kristin Suleng, i entre xarrada i xarrada hi haurà la música, enguany la del valencià Jordi Sapena que interpretarà un projecte molt especial, ‘Salve Monstera’, el disc immersiu que va fer per a salvar les seues plantes. Música instrumental a base de piano i sintes que va composar per a les seues companyes vegetals quan van començar a perdre vitalitat durant el confinament, justament quan va deixar de tocar el piano a la seua llar. Una teràpia perfecta per a elles i molt recomanable també per a humans, que ens farà gaudir encara més de l'experiència.

La jornada és d’entrada lliure, per a tots els públics i s'habilitarà un servei de barra per a prendre un aperitiu refrescant i gaudir de la ciència a la fresca. Cada ponent ha escollit la llengua de la xarrada i n’hi haurà tres en valencià i una en castellà.

Pujar