elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Botànic acull la novena edició de Sons al Botànic, el cicle de concerts acústics a l’aire lliure

El Botànic acull la novena edició de Sons al Botànic, el cicle de concerts acústics a l’aire lliure
  • El primer concert, de Soleá Morente, penjà el cartell de totes les entrades venudes, i hi ha previstos concerts fins al mes d’octubre

MÉS FOTOS
El Botànic acull la novena edició de Sons al Botànic, el cicle de concerts acústics a l’aire lliure - (foto 2)

No es fàcil que un cicle de concerts aplegue a complir una dècada, però Sons al Botànic al Jardí Botànic de la Universitat de València, està a punt d’aconseguir-ho, i això és un senyal de que el públic s’ha mantes fidel a aquesta proposta d’actuacions acústiques a l'aire lliure, que continua amb les mateixes ganes portant una oferta musical fresca i variada  a l'espai més màgic de la ciutat, l'arbreda central del Jardí. I com ja ve sent un habitual en les últimes edicions, no perd la seua essència basada en un esperit indie, però apostant per diferents estils, així com per la paritat en les actuacions i els joves talents.

Una nova edició de Sons al Botànic en la que, com expliquen des de l’organització, han confeccionant el cartell buscant un equilibri entre artistes emergents i altres més consagrats, sempre recolzant l’escena local incloent alguns artistes valencians. En aquesta edició en concret, han buscat incloure estils menys habituals al cicle com el flamenc de Soleà Morente, qui penjà el cartell de totes les entrades venudes en el primer concert el passat mes de maig. En aquest sentit, també visitarà el Jardí Club del Río, amb un aire llatinoamericà que deixa veure en ocasions. El 14 de juny,  serà el torn de Ganges, fent una aposta per les propostes més actuals, obrint el ventall i evitant caure en la monotonia al llarg dels anys. La resta de concerts seran a càrrec de Delafé, Renaldo & Clara i Neus Ferri. 

De maig a octubre, una vegada al mes, sempre en divendres i al capvespre, la combinació de vegetació, llum tènue i música en directe crea moments màgics i una experiència única, irrepetible i difícil d'oblidar tant per als assistents com per als músics que participen. Organitzat per Saltarinas i Andsons Produccions des de la primera edició, repeteix en aquesta ocasió amb el patrocini de cerveses Alhambra, atés que en els concerts es pot consumir menjar i beguda durant les actuacions.

Tots els concerts són al Jardí Botànic, comencen a les 21.30 h i l'obertura de portes és a les 21 h. El Jardí és un espai de conservació i està prohibit fumar en tot el recinte. Els preus de les entrades en funció del concert es poden consultar a la pàgina web del Jardí Botànic, en la plataforma de venda, i en Instagram @sonsalbotanic. Les entrades es poden adquirir de forma anticipada en Wegow.

SOLEÁ MORENTE 17 maig

Soleá és filla de l'innovador cantaor granadí Enrique Morente, i la seua gran creativitat és visible en els seus discos d'estudi, en els quals ha sigut capaç de fusionar multitud d'estils diferents: música electrònica amb rock, pop, shoegazing, rumba i, per descomptat, amb el flamenc. És una artista molt versàtil, trencadora i valenta, com demostra també en els seus directes. Amb el seu anterior i aclamat disc, “Aurora Y Enrique”, va oferir un tour amb més de quaranta actuacions per molts racons del país i la seua actuació en el Primavera Sound 2022 va ser catalogada per la premsa especialitzada com un dels millors concerts del festival. La cantant està immersa en una extensa gira mentre prepara les cançons que donaran vida al seu pròxim àlbum, produït per Guille Milkyway (LA CASA AZUL).

GANGES 14 juny

Ganges és el projecte musical de la santanderina Teresa Gutierrez. Amb formació musical clàssica la seua carrera ha transcorregut pels vessants més íntims de l'electrònica pop amb matisos el-fi, bedroom pop e hyperpop amb un univers ple de referències a la cultura japonesa.Després de l'èxit collit amb el seu debut “Dime Algo (Bonito)” (2020) i una consecució de singles i col·laboracions amb artistes com Natalia Lacunza, Vangoura o Yarea continua en 2024 perquè supose la seua consagració.
Acaba de publicar el seu nou disc “SORA” produït per Pau Corea (Bearoid) i ella mateixa, en el qual busca trobar un so més propi i identificatiu. Aprofundint en el breakbeat, l'electrònica, capes de textures asmr envolupants i un techno soft trist, genera una curiosa combinació sobre les quals dibuixa les línies de veu híper melòdiques i les estructures amb tornades magnètiques que ens són tan familiars dins del projecte.

DELAFÉ 12 juliol

Des de l'inici de la seua carrera fa més de dues dècades, Oscar D’Aniello (Delafé) ha sigut aclamat per la seua habilitat per a teixir lletres emotives i profundes. Amb aquest espectacle, les seues lletres cobren vida d'una manera completament nova. L'escenari es converteix en un racó màgic on s'entrellacen el piano d'Andrea Mir i les percussions d'Oscar, creant una simfonia única. Una oportunitat per a gaudir en un ambient íntim de la musicalitat i la sensibilitat que han definit a Delafé al llarg de la seua carrera. Una invitació a submergir-se en el món de Delafé d'una forma única i especial amb un espectacle íntim, acústic i multi-instrumental que et porta a explorar la poesia d'un dels lletristes més personals de l'escena musical.

RENALDO & CLARA 2 agost

Són un dels grups més importants del panorama català: pop, canvis imaginatius que fan que les cançons semblen tindre dues tornades alhora, ritmes d'hip hop antic, arranjaments fresquíssims i unes lletres enverinades i exactes que ens parlen de quasi tots els estadis de l'amor. En el seu quart disc “La boca aigua” totes les cançons estan co-produïdes per Clara Viñals al costat de Innercut, Joan Borràs i Hidrogenesse, afegint a la seua paleta de sons ritmes de funk brasiler, UK Garage o reggaetón suau, acompanyades del pop electrònic efervescent que va marcar el seu anterior disc, guanyador del premi MIN al millor disc en català de 2020. El moment més dolç de Renaldo & Clara i el seu disc més brillant i addictiu.

NEUS FERRI 20 setembre

Neus Ferri (Alcoi, 1984) ha treballat en tots els àmbits musicals possibles: des de la docència fins a la composició, passant per músic de sessió, musicals i corista d'altres artistes, i en tants estils musicals com permet la seua versatilitat vocal, aplaudida per la crítica i l'audiència. Es donà a conèixer com a intèrpret a nivell estatal a través del programa “La Voz” en la seua primera edició a Espanya (2012) del qual fou finalista. Després de publicar el seu primer disc “Ací em tens” de la mà de Warner Music Spain i amb la producció de José de Castro (Jopi), va ser finalista en els Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2019 amb el seu segon disc d'estudi “Cançons d'amor i d'odi".
En “Llar”, el seu últim àlbum, Neus fa un viatge introspectiu al seu univers particular i suposa un emotiu retorn als orígens quant a temàtica, mentre que fa una evolució estilística cap a un so personal i intens. La innegable potència vocal de l'alcoiana desplega les ales amb contundència i sensibilitat.

CLUB DEL RÍO 18 octubre

Club del Riu és màgia, alegria, és una finestra oberta, un lloc meravellós on es reuneixen sis músics de Madrid i és aire lliure on la música flueix sense lligams. Club del río som nosaltres, vosaltres i ells, és l'energia que ens ajuda a començar els dies. És, possiblement, el grup on ens agradaria viure, tocar i riure, passar els dies i mirar el riu, en la seua amplitud, en la seua discórrer. Ja en la vora, el Club dibuixa un folk lluminós i optimista, ple de matisos i d'influències diverses que amaneixen amb uns jocs vocals brillants i uns arranjaments que converteixen les seues cançons en meravelles instantànies. Una bella anomalia. Presenten "Lejos Contigo", un riu replet d'esperança, alegria i música en majúscules.

Pujar