elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca Germana de Foix es fa accessible a les persones amb dificultat de comprensió

La Biblioteca Germana de Foix es fa accessible a les persones amb dificultat de comprensió

    Que les persones amb discapacitat intel·lectual o dificultat de comprensió puguen gaudir de les mateixes lectures que la resta, i no estiguen condemnades per a tota la vida a llegir únicament llibres infantils o juvenils. Aquesta és la filosofia del projecte premiat en el concurs d'idees del Laboratori de Cultura Inclusiva de Las Naves i que ha posat en marxa Plena inclusió Comunitat Valenciana. Aquesta iniciativa pretén democratitzar l'accés al coneixement i a la informació de totes les persones: d'aquelles amb discapacitat intel·lectual, persones majors, migrants... En definitiva totes aquelles amb dificultats de comprensió.

    El projecte 'Biblioteca plenament inclusiva' s'ha iniciat hui dijous 21 de febrer amb un taller sobre accessibilitat cognitiva dirigit a personal de les Biblioteques de València, i es completarà amb altres activitats que pretenen acostar les biblioteques i la lectura a les persones amb discapacitat intel·lectual. La biblioteca de la Raiosa-Germana de Foix s'inicia com a projecte pilot, amb la intenció d'estendre's a altres biblioteques municipals.

    La proposta planteja la creació d'una biblioteca inclusiva, la posada en marxa d'un Club de lectura fàcil per a tots els públics dinamitzat per personal expert en aquesta matèria, la formació a bibliotecaris/bibliotecàries sobre accessibilitat cognitiva, la creació d'un fons documental de lectura fàcil i un espai accessible a la biblioteca amb aquest fons documental, pictogrames i senyalística accessible cognitivament.

    La lectura fàcil és una de les eines de l'accessibilitat cognitiva que es defineix com la característica dels entorns, processos, activitats, béns, productes, serveis, objectes o instruments que permeten la fàcil comprensió i la comunicació. És a dir, una manera d'escriure amb paraules senzilles el que volem dir i transmetre, perquè la gent que no sol llegir, llija i entenga el que està escrit.

    Plena inclusió CV elaborarà també un informe d'accessibilitat de l'espai amb la intenció de millorar la seua comprensió, objectiu de l'accessibilitat cognitiva.

    PLENA INCLUSIÓ CV

    A la Comunitat Valenciana, Plena inclusió està formada per un total de 51 associacions, quasi 7000 persones sòcies i més de 7000 persones amb discapacitat intel·lectual, 180 Centres i serveis i 1500 professionals igual que persones voluntàries. És una federació més de les 19 que conformen el Moviment associatiu Plena inclusió en tota Espanya, l'objectiu de la qual és la plena inclusió, això significa que cada persona amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament puga tindre un projecte de vida propi, i participar en la societat com la resta de ciutadans i ciutadanes.

    Pujar