Castellano

Aquestes són els carrers més cares de València

Aquestes són els carrers més cares de València
  • Destaca el valor inversor del Cabanyal on l'any passat es va arribar a pagar una de les cases més cares de la ciutat

MÉS FOTOS
Aquestes són els carrers més cares de València - (foto 2)

València continua sent, malgrat la pandèmia, una de les grans capitals espanyoles en què els inversors tenen posat l'ull. Segons un estudi fet per Engel & Völkers en base a les operacions comercials realitzades, el preu mitjà en 2020 es va situar en 2.241 euros / m2 i la demanda internacional segueix a l'alça tot i la pandèmia.

Encara que set de cada deu compradors són espanyols, un terç són estrangers, anant alemanys, francesos i compradors dels Països Baixos al capdavant. Destaca, segons Engel & Völkers, l'atípic repartiment al Cabanyal, on el 83% dels compradors és estranger, xifra que s'ha disparat respecte al 2019: "Si el 2019, el percentatge d'estrangers sobre el total de transaccions realitzades en el Cabanyal va ser de l'40%, el 2020 el comprador internacional va aconseguir una quota de mercat del 83% tot i la pandèmia", destaca Miguel Ángel Cants, director d'Engel & Völkers València.

Les zones més cares de València

Ciutat Vella, Eixample i Extramurs repeteixen com els districtes més demandats i top en 2020, sent Extramurs el que ha registrat una pujada de preu més gran: "La seua ubicació i uns preus més competitius que els anteriors, l'han situat com l'opció preferida entre els compradors de classe mitjana-alta ", expliquen des de l'agència immobiliària.

Les carrer Navarro Reverter, al barri de Gran Via, el preu d'algunes transaccions s'aproxima als 4.000 euros / m2 i la Plaça de la Legió Espanyola, al Pla del Real, són els carrers més cares.

També en l'apartat de les operacions més cares destaca el barri més demandat de districte de Poblats Marítims. L'atracció que desperta el Cabanyal entre un tipus d'inversor preocupat per un pla urbanístic sostenible per a la zona ha tingut un impacte directe en els preus. Tot i que la variació de preus fluctua segons les zones, les cases tradicionals o els habitatges al carrer de la Reina mantenen l'interès a què s'ha unit el carrer Tramoyeres.

En aquesta via es va mitjançar una de les operacions de major valor econòmic de 2020 al arribar-se a pagar un preu al voltant de 6.000 euros / m2 a la compravenda d'un producte molt singular.

Zones més cares d'Alacant: Moraira, or de la Costa Blanca

Al litoral valencià augmenta la demanda de propietats amb terreny i piscina per part de clients nacionals i estrangers. En Calp i a Altea, per exemple, totes les les transaccions realitzades per Engel & Völkers són amb forans, que són molt majoritaris també a Dénia i Xàbia. Únicament a Alacant (53%) i Benidorm (55%) són majoria els compradors nacionals.

Segons les operacions realitzades per la immobiliària, la zona d'Mascarat a Calp és la més cara de la Costa Blanca, amb un preu que arriba als 3.829 euros / m2, seguida de la platja de Sant Joan d'Alacant (3.225 euros / m2) i de la Balconada a la mar, Costa Nova i Portixol de Xàbia. Destaca Moraira, on es concentren també les tres vies més cares de la Costa Blanca.

A Alacant ciutat, les zones més demandades continuen sent la primera línia de la zona centre, Cap de l'Horta i Platja Sant Joan. Aquestes dues últimes registren un preu mig per sobre dels 3.000 euros / m2, superada per la zona de Mascarat de Calp.

A Benidorm, que es manté entre les localitats més demandades, despunta la compra d'unifamiliars independents de segona mà que no necessiten reforma o d'obra nova amb terreny i piscina pròpia amb preus entre els 300.000 i els 700.000 euros. Es manté la demanda de pisos amb terrassa a primera línia de platja. Davant el 55% de compradors nacionals, el 45% estrangers es reparteix de la següent manera: un 22% són anglesos, el 14% francesos, un 12% russos, 11% algerians, 8% belgues, 7% holandesos, 7% nord-americans, 6% suecs, 6% noruecs i la resta el componen altres nacionalitats.

Castelló costa, més "assequible"

Peníscola, Alcossebre, Benicàssim i la ciutat de Castelló compten amb uns preus mitjans més econòmics que altres zones com Xàbia o Moraira. En aquest sentit, cal destacar que els tres carrers més cares de la Costa Blanca estan a Teulada Moreira, liderades per El Portet, amb un preu de 5.090 euros / m2. La segona és Punta Estrella (4.978 euros / m2) i Sant Jaume (4.782 euros / m2) la tercera. La quarta posició l'ocupa el carrer Calalga de Calp (4.750 euros / m2).

Pujar