Alberto Torres Blandina parla a l’Almodí de les influències musicals en la seua última novel·la “Jávea”
Presentada i moderada pel periodista Rafa Cervera i amb la participació de La periodista Almudena Ortuño
Tercera xarrada del cicle “Literatura i Música Pop..., al Palau” 2021, coordinat i moderat per Rafa Cervera, que enguany es desenvolupa a l’Almodí. La cita serà demà dimecres a les 19.30 hores i tindrà com a protagonista a l’escriptor i músic Alberto Torres Blandina, que parlarà amb la periodista Almudena Ortuño sobre les influències musicals en la seua última novel·la “Jávea”. Es tracta d’un cicle de taules redones, dissenyat al voltant de com la música pop s'ha convertit en un element d’influència per a alguns escriptors contemporanis.
La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat la bona acollida de públic que està tenint el cicle i també l’Almodí, l’espai on s’està desenvolupant esta edició. Respecte a la cita de demà, ha destacat que “té el valor afegit que el públic podrà escoltar les impressions d’un escriptor de llarga i rellevant trajectòria, traduït a diversos idiomes i que, a més, també és músic, donant-se un binomi perfecte per a este cicle”.
Alberto Torres Blandina, forma part d'una generació d'autors espanyols que, tres lustres arrere, van renovar la literatura en castellà. En el seu cas, la música és inherent a la seua obra, ja que té el seu propi grup musical, Niñamala. Va publicar la seua primera novel·la en 2007, “Cosas que nunca ocurrirían en Tokio” (Premi Internacional Las Dos Orillas). Després arribarien “Niños rociando gato con gasolina” (finalista del Premi Café-Gijón 2008), “Mapa desplegable del laberinto” (2010), la novel·la infantil “El aprendiz de héroe” (2009) i la trilogia del fred con “Con el frío” (2015), “Contra los lobos” (2016) i “Después de nunca” (2019). “Jávea” (2020), el seu últim llibre fins hui, és una novel·la que, segons el mateix autor, utilitza elements autobiogràfics per a analitzar una societat condicionada pels diners.
També coordina el col·lectiu literari Hotel postmoderno, amb els qui ha publicat les novel·les “Hotel postmoderno” (2008), “De La Havana un barco” (2010) i “Mark Zuckerberg. Una biografía no autoritzada” (2019). Ha obtingut també guardons com el Premi de la Médiathèque Bussy Saint-Georges a la millor novel·la estrangera publicada a França en 2010, i el Premi de la joventut Jean Monnet 2011 (França). En 2019 va obtenir la Beca de Residència d'escriptors de la Toji Cultural Foundation a Corea del Sud. La seua obra ha sigut traduïda al francés, alemany, italià, portugués, grec i hebreu.
Acompanyant l'escriptor estarà la periodista Almudena Ortuño, col·laboradora habitual de mitjans com El País, Levante-EMV, Valencia Plaza, Guía Hedonista i també amb El Comidista.
La pròxima cita d’este cicle serà el 17 de novembre amb la poetessa i editora Elena Medel, qui parlarà amb la també poetessa Paloma Chen, sobre les influències literàries i musicals de “Las maravillas”, la seua primera novel·la.