L’ Ajuntament mostra els projectes smart city a l’empresariat valencià com una oportunitat per a l’economia local
Fuset explica els projectes de digitalització en marxa i avança la voluntat d’aprofitar els fons de reconstrucció europeus per fer un gran pas
El regidor d'Agenda Digital de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, s'ha reunit hui amb la Junta Directiva de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, en la seu de l’entitat , per tal de continuar la ronda de presentació als agents socials valencians dels diferents projectes de transformació digital i Smart City de l'Ajuntament de València.
Entre els components presentats, “per les seues funcionalitats potencialment profitoses per al teixit empresarial de la ciutat i molt especialment la logística”, el regidor ha prestat especial atenció al recentment renovat Geoportal. Este portal municipal, amb prop de 600.000 elements georeferenciats sobre mapes temàtics de València com ara els d’urbanisme, mobilitat, o ecologia urbana, “oferix informació útil i en temps real a la ciutadania per a la seua presa de decisions diària i pot servir de gran ajuda als empresaris de la nostra ciutat”.
Fuset també ha avançat als empresaris algunes de les novetats que recollirà la nova versió de l'AppValència amb que l'Ajuntament vol afavorir el flux d'informació amb la ciutadania, oferir avisos personalitzats a les necessitats del veïnat i una via per reportar aquelles incidències que puguen trobar al carrer.
Durant la reunió també s’ha presentat el projecte pilot d'aparcament intel·ligent que els primers mesos de 2021 sensoritzarà més de 1000 places d'aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda, càrrega i descàrrega i parades de taxi, així com el programa pilot de gestió de residus intel·ligents amb centenars de contenidors de reciclatge monitoritzats per tal d’evitar desbordaments i optimitzar les rutes de recollida. Fuset explicà a l’empresariat que “amb este tipus de pilots l’ajuntament i la ciutadania poden explorar les millores que oferix una Smart City connectada a una plataforma de ciutat com la nostra i planificar la seua progressiva expansió des de l’experiència com, de fet, ja estem fent”.
El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica ha animat l’empresariat a conèixer el detall de les convocatòries gestionades per l’agència estatal Red.es que cofinança un projecte pendent de licitació de 5 milions d’euros per a la ciutat amb què el consistori convertirà en intel·ligents 194 edificis de la ciutat. Mercats, museus, escoles i instal·lacions esportives seran beneficiaris d’esta iniciativa.
Fuset tambe ha avançat que “es preveu que la digitalització aclapare un 30% dels fons de reconstrucció provinents de la Unió Europea i a València estem preparats per afrontar nous projectes que poden millorar la gestió, l’eficiència, la sostenibilitat, i la qualitat de vida de la gent” alhora que ha animat l’empresariat valencià a “aprofitar l’oportunitat de l’arribada d’estos fons per a dinamitzar l’economia local i generar noves oportunitats laborals en la ciutat”.