Així serà el futur pabelló Arena de València
La capacitat màxima de l'Arena s'amplia fins a un màxim de 15.600 espectadors en manera basket i de 18.600 en manera concerte
El futur pavelló Arena tindrà major capacitat d'aforament quan siga una realitat en 2022. Així ho han comunicat els responsables de LICAMPA 1617 S.L., la societat patrimonial de Juan Roig creada amb l'objectiu de promoure la construcció d'un arena a València. Aquests es van reunir aquest dimecres amb l'alcalde de València, Joan Ribó, i membres del seu equip de govern, per a explicar-los les novetats del projecte València Arena, després d'haver-se aprovat inicialment la modificació puntual del PGOU el passat 26 de setembre en el Ple Municipal.
El projecte, iniciativa personal i altruista de Juan Roig, va ser presentat al juliol de l'any passat i, des de llavors, ha anat evolucionant amb l'únic objectiu de dotar a la ciutat de València d'un recinte multiusos amb els requisits per a posicionar a la ciutat i a la Comunitat Valenciana com a referent mundial per a albergar actes esportius, culturals i d'entreteniment de primer nivell nacional i internacional.
Entre les principals novetats de l'Arena, que se situaria sobre una parcel·la de 21.500 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de L'Alqueria del Basket i el Pavelló Font de Sant Lluís), destaca l'ampliació d'aforament, ja que amb l'actualització del projecte podrà acollir un màxim de 15.600 espectadors en manera basket i de 18.600 en manera concerte. Íntegrament, aquest espai ocuparia una superfície total construïda d'aproximadament 47.000 metres quadrats.
A més, l'Arena que es projecta comptarà amb un aparcament subterrani i part en altura amb aproximadament 1.300 places. Així mateix, comptarà amb una sala multiusos annexa per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones VIP. La instal·lació estarà dotada amb la tecnologia més avançada i els últims mitjans tècnics per a la retransmissió i seguiment de tota mena d'espectacles. La inversió prevista per a aquesta iniciativa altruista, que es finançarà totalment amb el patrimoni personal de Juan Roig, serà de més de 220 milions d'euros, destinats a la construcció del recinte cobert, del pàrquing i resta d'infraestructures complementàries que dinamitzaran el barri, com un parc públic amb zones verdes o la construcció d'una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic “Els Arts”.
La proposta s'emmarca dins del projecte Llegat de Juan Roig i, com la resta d'iniciatives que el componen, com Marina d'Empreses, Fundació Trinidad Alfonso, València Basket i L’Alqueria del Basket, entre altres, persegueix compartir amb la ciutat parteix del molt que d'ella rep, per la qual cosa es finançarà íntegrament amb el patrimoni personal de Juan Roig, a través de la patrimonial Licampa 1617 S.L., qui després de la construcció encarregarà la gestió del recinte a un operador especialista que es responsabilitzarà de l'explotació d'aquest. Si tots els tràmits es desenvolupen segons el que es preveu, l'Arena podria començar les seues obres en l'estiu de 2020 i inaugurar-se a València l'any 2023.
A partir de llavors, el recinte podrà acollir esdeveniments esportius, artístics i culturals de gran capacitat, i es construirà a més de forma annexa a aquest, la nova seu del València Basket Club. Un recinte que generarà riquesa i benestar en l'entorn A aquests beneficis per a la ciutat s'ha de sumar, segons l'últim informe disponible realitzat per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (Ivie), un impacte econòmic en termes de producció de renda i ocupació per a la ciutat de València, estimat en una xifra aproximada d'almenys 300 llocs de treball (directes i indirectes), i una repercussió econòmica superior als 10 milions d'euros anuals.