elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un aire nou per a les programacions de teatre infantil a la Beneficència

Un aire nou per a les programacions de teatre infantil a la Beneficència
  • S’ha consolidat el programa Teatre a la Bene, que guanya així un espai definitiu en el pati V del Centre Cultural i Museístic de la Beneficència

  • Es tracta d’obres pensades per al públic infantil més exigent

MÉS FOTOS
Un aire nou per a les programacions de teatre infantil a la Beneficència - (foto 2)

A poc a poc, els canvis arriben a la programació de teatre infantil i familiar del Centre La Beneficència. Les obres programades per al mes de febrer assumixen un aire més transversal i participatiu i tracten d’establir un diàleg més directe amb els programes dels museus de la Diputació de València.

Per al diputat de Cultura, Xavier Rius, amb el Teatre a la Bene “tractem de potenciar les sinergies entre els dos museus que tenim al carrer Corona: el Museu Valencià d’Etnologia i el Museu de Prehistòria de València, i utilitzar les obres de teatre infantil com una manera d’acostar i potenciar els continguts dels museus i les temàtiques que aborden”. Per a la coordinació de les obres s’ha comptat també amb la valuosa ajuda i experiència del SARC.

Les obres programades per al mes de febrer són:

  • Diumenge, 2 de febrer, Kamishibai. Contem un quadre. Un acostament a la memòria oral a través del teatre japonés, conegut com kamishibai. Una obra de titelles conduïdes per Elisa Matallín, qui ens acostarà la mitologia i la cultura popular japonesa.
  • Diumenge, 9 de febrer, La Queboqueseria, és un divertimento produït per Rodamons teatre. Instruments reciclats amb molta imaginació. Contes, músiques i cançons que faran entendre d’altra manera la música popular.
  • Diumenge, 16 de febrer, Contes de capçalera, és un exercici de rememoració de les velles històries de sempre. Com les que arreplega el Museu Valencià d’Etnologia. Algú haurà de contar-nos-les, i Blai Senabre és un expert en mantenir l’atenció dels xiquets i les xiquetes.
  • Diumenge, 23 de febrer, Nosaltres, una narració en clau còmica de la nostra història, conduïda per Joan Manuel Gurillo. Com som els valencians i valencianes, i sobretot, com ens veiem a nosaltres mateixos. Sabrem si som guerrers, pacífics o comerciants, i si obrim la porta a tots el que passen, siguen pobles ibers, cartaginesos, romans, visigots, musulmans o cristians.

Totes les obres són gratuïtes, per a xiquets i xiquetes acompanyats d’un adult, i amb reserva prèvia d’entrada. Sessions a les 11:00h. i a les 12:45h.

Pujar