La Nau acull unes jornades sobre els límits a la llibertat d'expressió per raons de gènere
El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull les jornades 'Els límits a la llibertat d'expressió per raons de gènere i per lluitar contra la violència masclista', el pròxim dilluns, 11 de juny, a les 18:30 hores. Presentat i moderat per Andrés Boix, professor de Dret Administratiu de la Universitat de València i co-editor del llibre.
En el debat hi intervindran Mercedes Alcañiz, professora de Sociologia de la Universitat Jaume I de Castelló; Antonio Ariño, vicerector de Cultura i catedràtic de Sociologia de la Universitat de València; Maria Such, directora de l'Institut Valencià de les Dones; i Josep V. Gavaldà, professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València
La jornada, arran la publicació de l'obra 'Regulación y control sobre contenidos audiovisuales en España' (Aranzadi, 2017), pretén reflexionar al voltant de les diverses mesures legislatives que, des del plànol de la política criminal i de la regulació administrativa, han anat acotant en els últims anys el contingut de la llibertat d'expressió pel que fa a determinades afirmacions masclistes, discriminatòries o incitadores a l'odi i la violència contra les dones.
Hi ha diversos exemples de casos polèmics recentment (des de la prohibició de l'autobús d'Hazte Oír, a alguns processos a l'Audiència Nacional on cantants que tenen lletres que es consideren discriminatòries han estat processats) i també una producció legislativa consistent a diverses CCAA, entre d'elles la valenciana, amb normes contra la discriminació a col·lectius com ara les dones o les persones transgènere, que permet el control i la sanció de determinats continguts expressius.
A la taula redona s'analitzaran totes aquestes qüestions, aprofitant les aproximacions fetes als diversos treballs del llibre i, molt particularment, comentant el capítol de qui va ser director d'activitats del Vicerectorat de Cultura, Gonzalo Montiel, que va faltar el 2015, sobre 'Lógicas de control y lógicas de vigilancia en la regulación del audiovisual: la reforma del art. 510 del Código penal', que permet castigar penalment els discursos d'odi contra les dones.