elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Acteco, referent en solucions circulars en gestió de residus industrials, s'uneix al Consell d'Empreses del Màster en RSC de la UPV

Acteco, referent en solucions circulars en gestió de residus industrials, s'uneix al Consell d'Empreses del Màster en RSC de la UPV
  • El grup compta amb una xarxa de centres i logística que abasta gran part del territori nacional

  • Acteco i el Màster en RSC de la UPV signen un conveni que contempla la col·laboració en accions vinculades al pla d'estudis universitari, a més de l'impuls de noves iniciatives innovadores conjuntes

MÉS FOTOS
Acteco, referent en solucions circulars en gestió de residus industrials, s'uneix al Consell d'Empreses del Màster en RSC de la UPV - (foto 2)

Acteco Acteco Productos y Servicios acumula més de 25 anys com a aliat estratègic de la indústria en consultoria mediambiental, gestió i valorització de residus, dissenyant i aplicant solucions innovadores personalitzades que contribueixen a la implantació d'una economia circular. Un coneixement i experiència que compartirà amb les organitzacions i estudiants vinculats al Màster de Formació Permanent en Responsabilitat i Sostenibilitat Corporativa de la Universitat Politècnica de València (UPV), integrant-se en el seu Consell d'Empreses.

"Des de fa anys, mantenim una relació de col·laboració amb aquesta universitat, que reforcem ara amb aquest conveni amb el Màster en RSC UPV. Considerem que és fonamental que les i els futurs professionals de la sostenibilitat siguen conscients del que implica i de les oportunitats que s'obrin amb la transició cap a models de producció i gestió circulars i volem contribuir a això de manera activa, a través d'aquest acord", subratlla Luis González García, director de Vendes d'Enginyeria i Consultoria en Acteco Productos y Servicios.

El conveni entre Acteco i el Màster en RSC de la UPV té una vigència de quatre anys, durant els quals es col·laborarà tant en accions vinculades al pla formatiu, com en altres iniciatives i projectes conjunts orientats a la divulgació i impuls de l'economia circular i la sostenibilitat en l'àmbit universitari i empresarial de la Comunitat Valenciana.

"En les últimes dècades, s'han aconseguit importants avanços en la integració de solucions circulars en el sistema productiu, però encara queda moltíssim camí per recórrer. Segons l'informe ‘Essencials’ de la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) centrat en aquesta matèria, la taxa de circularitat -que mesura la proporció de materials recuperats i reintroduïts en l'economia sobre el total de materials amb ús general- a Espanya és molt modesta i, fins i tot, ha empitjorat amb el pas del temps, passant del 10,4% en 2010 fins al 7,1% de 2022. Sens dubte, hem de sensibilitzar, conscienciar i formar en aquesta matèria per a avançar en els objectius de les agendes globals de sostenibilitat", apunta Gabriel García Martínez, director del Màster en RSC de la UPV.

Solucions mediambientals integrals

Acteco té el seu origen en la gestió de residus industrials, sent pionera en el reciclatge i valorització de materials plàstics. Compta amb plantes de recuperació, gestió i valorització de residus a Ibi i Sax (Alacant); San Martín de la Vega (Madrid); Nàquera (València); Zaragoza; Arteixo (la Corunya); Almansa (Albacete), i Algeciras (Cádiz), així com presència logística a Barcelona. Amb aquesta xarxa, dona servei a empreses de diferents sectors i perfils. Entre els seus grans clients, està el grup Inditex.

La cerca de solucions globals per als seus clients li va portar a anar ampliant els seus serveis, que abasten actualment tot el ventall, des de transport, emmagatzematge, gestió i valorització, fins a consultoria mediambiental, amb disseny i implantació d'estratègies i plans, i recerca i desenvolupament de solucions innovadores personalitzades per a la recuperació de materials, reincorporant-los en nous productes d'alt valor afegit en sectors com el de l'automoció, la sanitat, construcció, infraestructures o embalatge.

El màster de responsabilitat i sostenibilitat amb més trajectòria d'Espanya

El Màster de Formació Permanent en Responsabilitat i Sostenibilitat Corporativa (60 ECTS, 600 hores) és un títol propi de la Universitat Politècnica de València (UPV). Compta amb una dilatada trajectòria: està en marxa la seua dessetena edició, amb alumnat de tot el món, gràcies al format en línia. A més, ha aconseguit dotze edicions a Colòmbia i cinc a República Dominicana, en col·laboració amb universitats d'aquests països. El pla d'estudis del Màster es complementa amb un Diploma d'Especialització en Responsabilitat Social i Sostenibilitat (amb 30 ECTS, 300 hores) i un Diploma d'Expert (15 ECTS, 150 hores).

El director del Màster, Gabriel García Martínez, i la coordinadora acadèmica, Guadalupe Orea, són professors del Departament d'Economia i Ciències Socials de la UPV. El claustre de professors està format per professionals nacionals i internacionals, que exerceixen la seua labor professional tant en la universitat com en el món empresarial.

El Consell d'Empreses del Màster integra organitzacions com  Consum, Fundación Étnor, Caixa Popular, Teika, el Grup Ribera, Cáritas València, Sodexo, SanLucar, Grupo Huevos Guillén, Grupo Cajamar, Ángela Impact Economy, Statkraft, EQA, Novaterra Grupo, la Fundación de Estudios Bursátiles y Financieros (FEBF), Volies, la Asociación Empresarial de Residencias y Servicios a Personas Dependientes de la Comunidad Valenciana (Aerte) i la Asociación Española de Gestores de Administración Pública (AEGAP). Està obert a noves incorporacions.

Pujar