elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

5.000 persones assisteixen als concerts del Festival Serenates 2018

5.000 persones assisteixen als concerts del Festival Serenates 2018
    MÉS FOTOS
    5.000 persones assisteixen als concerts del Festival Serenates 2018 - (foto 2)

    Un total de 5.000 persones han assistit al Festival Serenates, organitzat per la Universitat de València i l'Institut Valencià de Cultura al Claustre del Centre Cultural La Nau i a la plaça del Patriarca. El Festival, que ha arribat a la seua 31a edició, ha inclòs la celebració de la trobada de músiques i danses de la Mediterrània 'Polirítmia', sumant així 13 nits de concerts entre el 24 de juny i el 8 de juliol.

    La mitjana d'assistència a tots els espectacles del cicle ha estat de 384 persones, el 80% de l'ocupació de les localitats disponibles (un màxim de 482 places). El nombre d'artistes que han participat en el Festival ha sigut de 290, i ha destacat l'aposta per la joventut (el 72% eren menors de 26 anys), així com per la música valenciana en tractar-se de grups valencians excepte els dels dies 30 de juny, que va actuar l'Orquesta de la Universidad de Alcalá, i 2 de juliol, amb Milo Ke Mandarini.

    El Festival Serenates ha estat coproduït per la Universitat de València i l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, la Diputació de València, la Fundació Banc Sabadell, el Palau de la Música de València, l'EASD (Escola d'Art i Superior de Disseny) i el Palau de les Arts de València, que s'ha incorporat en aquesta edició.

    La idea d'utilitzar el claustre de l'edifici històric de la Universitat com a marc per a oferir al públic valencià un festival musical d'estiu –que dedica, especialment, la seua programació a la música composta i interpretada principalment per músics valencians– ha tingut des de les primeres edicions un èxit rotund.

    Una de les novetats d'enguany ha sigut la celebració del 'Festival Polirítmia. Trobada de músiques i danses de la Mediterrània', amb cinc concerts en col·laboració amb la Gran Fira de València, tres dels quals van tindre lloc a la plaça del Patriarca el passat cap de setmana amb un caràcter especialment popular.

    Dins de la línia habitual del Festival Serenates, enguany s'ha dissenyat una àmplia i eclèctica programació que va obrir la companyia teatral Komos, acompanyada del Cor Eutherpe, una nova posada en escena dins del context de Serenates que, amb l'obra 'Novecento', va conjuminar arts escèniques i musicals. També l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València va estrenar una producció pròpia en un espectacle on va debutar el Grup de Dansa de la Universitat reinterpretant la tradició a través de músiques i coreografies. El programa va continuar amb l'Orquestra de València, una gala lírica a càrrec de l'alumnat del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo del Palau de les Arts, Capella de Ministrers, els artífexs de la musicomèdia Melomans, l'Orquesta de la Universidad de Alcalá, l'Orfeó Universitari de València amb el grup de percussió PerKu-Va i les danses d'Innovatori de Moviment, Milo Ke Mandarini, Efrén López Quartet, Kontakte + Mara Aranda, Teixint Terres i, per a tancar el Festival, l'agrupació de ball i música popular Rascanya.

    En el marc de Serenates, s'han estrenat moltes obres o s'han retrobat després de segles d'oblit en els diversos arxius musicals valencians. A més, molts grups valencians han debutat artísticament en aquest escenari, ja que aquest festival s'ha convertit en una bona plataforma per a la promoció i la difusió d'un dels millors i majors béns culturals valencians: la música.

    Pujar