elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.000 membres de comissions falleres han participat enguany en els tallers de reciclatge de vidre i plàstic “Encén la flama verda”

Més de 1.000 membres de comissions falleres han participat enguany en els tallers de reciclatge de vidre i plàstic “Encén la flama verda”
  • Els tallers van començar el mes de febrer passat i n’hi ha previstes noves edicions

Més de 1.000 fallers i falleres han participat enguany en els tallers de conscienciació mediambiental i reciclatge de vidre i plàstic “Encén la flama verda”, una iniciativa de la Regidoria de Millora Climàtica i Recollida de Residus amb la col·laboració de la Regidoria de Falles. L'objectiu dels tallers, dirigits a les comissions falleres, és potenciar la consciència mediambiental d'este col·lectiu, que durant tot l'any, però especialment per festes, fan un ús abundant d'envasos de vidre i de plàstic.

Els tallers de conscienciació mediambiental per a comissions inclouen el desplaçament de dos educadors ambientals als casals de les falles que han sol·licitat disposar d'esta activitat. A través d'una dinàmica de ludificació (aprenentatge mitjançant el joc) es plantegen preguntes i respostes sobre neteja i recollida de residus, qüestions que fan incidència en la separació de les diferents fraccions de residus.

L’activitat vol fomentar la separació i reciclatge del vidre. El regidor de Millora Climàtica, Carlos Mundina, ha agraït “el compromís del col·lectiu faller amb la tasca del reciclatge i amb la sostenibilitat” i ha subratllat la voluntat del govern municipal de continuar impulsant accions efectives de formació i sensibilització així com de recuperació i tractament dels residus”. Mundina ha assegurat que “el col·lectiu faller és el moviment associatiu més gran i transversal de la ciutat per la qual cosa resulta imprescindible implicar-lo en l’objectiu del reciclatge, un objectiu fonamental en l’any en què València celebra la Capitalitat Verda Europea”.

Mundina ha recordat que “entre els mesos de març i juny d'enguany s'han realitzat 42 tallers i ja n’hi ha programats altres 16 tallers en d’altres tants casals”.

 

Pujar