elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València construirà una segona Ciutat de la Justícia

València construirà una segona Ciutat de la Justícia
  • La consellera fa una crida a la participació de les autonomies en la governança de la Justícia

La consellera de Justícia, interior i Administració pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que es construirà la Segona Ciutat de la Justícia de València i ha parlat també de diferents assoliments entre els quals està el Pla d'Eficiència Energètica i la creació de 46 nous jutjats, així com el *augmento d'un 64% del pressupost per a personal de l'àrea de Justícia.

Gràcies al Pla d'Infraestructures amb més de 270 milions d'euros invertits en la millora del parc immobiliari judicial de les tres províncies en els últims 8 anys, s'han aconseguit iniciatives com la nova Ciutat de la Justícia d'Alacant o la reforma de la seu del Tribunal Superior. També es durà a terme la construcció de la segona Ciutat de la Justícia a València i, el següent pas a seguir del Pla d'Infraestructures inclourà noves seus judicials a Sueca, Sagunt i Elda, així com la reforma del complex de *Benalúa, Alacant.

‘’Aquesta aposta no es tradueix en una millora concorde a l'esforç realitzat, perquè no podem actuar sobre les dues variables que més influeixen en el seu funcionament dels jutjats: la creació de places i l'organització judicial”, ha ressaltat la Gabriela Bravo.

Bravo obri debat sobre l'oportunitat de crear els Consells autonòmics de Justícia i així ''adequar el Poder Judicial i l'Administració de Justícia a l'Estat de les autonomies i corregir així, després de quasi mig segle de vigència de la Constitució, un aspecte de la nostra arquitectura institucional que no està ben resolt”.

Bravo ha reclamat en la conferència en el marc de la Tribuna Mediterrània de Nova Economia Fòrum del passat dimecres a València, ''un major protagonisme de les comunitats autònomes en la creació de les unitats judicials i en l'organització per a alleugerir les càrregues de treball, perquè si les comunitats som Estat, ho hem de ser amb totes les conseqüències”. Proposant així una profunda reforma que ‘’adeqüe l'organització judicial a la nova realitat social, política econòmica i demogràfica de l'Espanya actual”

La consellera ha assegurat que ''la Generalitat ha assumit el repte’’ posant en marxa ''el major procés de selecció de capital humà des dels anys 80.’’ I ha defensat el ''paper essencial de l'Administració’’ per a poder desplegar les polítiques econòmiques i socials ''necessàries en aquest moment d'inflexió i aprofitar l'oportunitat històrica que suposa la gestió d'uns fons europeus inèdits''.

També ha destacat que durant els últims 8 anys Ximo Puig ha ''consolidat un projecte polític de progrés que, per a la Comunitat Valenciana, ha suposat més drets, més prestacions, més inversions, més activitat econòmica i més treball'' i que a més ''no ha deixat a ningú arrere'' gràcies al ''gran escut social alçat per a ajudar a les famílies'' i ''les ajudes directes a empreses i autònoms''.

En el seu discurs, la consellera ha recalcat que ''quasi 90.000 víctimes han sigut assistides en cinc anys, dades que evidencien per si mateixos la important labor desplegada pels quasi 200 professionals que, dia a dia, atenen i protegeixen les víctimes des de la Xarxa Pública d'Oficines d'Assistència, un servei integral únic a Espanya'' i, per a finalitzar ha recordat que ''Som la primera comunitat autònoma que s'ha proposat abolir la prostitució i que està liderant aqueix procés en tota Espanya. Per a això estem impulsant iniciatives destinades no sols a modificar lleis sinó, sobretot, a canviar mentalitats per a acabar amb aquesta forma de discriminació masclista''.

Pujar