Visita guiada a l'exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’
Este dissabte, 6 de juny, de 19 a 20 hores es realitzarà una visita guiada per a 25 persones a l'exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’, que recull els tresors artístics de la Diputació de València. La mostra, situada a la Sala Glorieta de la Fundació Bancaixa, reunix en total una selecció de 62 obres, entre les quals destaca L'últim dia de Sagunt, de Francesc Domingo; Conte d'hivern, d'Isabel Tristán; o Retrat d'una dama, d'Agustí Esteve. Els interessats a apuntar-se a la visita guiada podràn fer-ho telefonant al 96 265 58 72 o enviant un correu electrònic a cultura@aytosagunto.es.
Memòria de la Modernitat. La col·lecció del patrimoni artístic de la Diputació de València té la vocació de mostrar a la ciutadania l'important fons patrimonial de la Diputació de València. En la selecció d'exemplars es mostren obres significatives, vertaderes fites històrico-artístics, i també una nova mirada sobre el fons artístic de la Diputació, una mirada en la qual s'evidencia l'extraordinària modernitat de gran part d'esta col·lecció, especialment la relativa a les obres datades entre 1930 i 1950.
La mostra, que inclou obres de Sorolla, Pinazo i Equipo Crónica, entre altres artistes que engrandixen la col·lecció de la Diputació, podrà visitar-se fins al 14 de juliol en horari de 17 a 21 hores els dies laborables, els dissabtes de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores.
Obres vinculades a Sagunt
En esta selecció no podien faltar peces vinculades a la nostra localitat, com El último día de Sagunto, de Francesc Domingo o Sueño sobre las ruinas de Sagunto (1953), d'Agustí Albalat, obres inspirades en l'època romana de la nostra ciutat; així com els quadres Cuento de invierno, d'Isabel Tristán, i Juan a la mesa, de Victoria Civera, totes dos artistes del Port de Sagunt.
Una altra de les novetats d'esta mostra és la incorporació, per primera vegada, de Retrato de una dama (1806), d'Agustí Esteve, considerat un dels millors retratistes espanyols de finals del segle XVIII i principis del XIX. De la mateixa manera, reunix fins a quatre Sorollas, entre els quals estàn El Palleter; El guardavías, d'Ignacio Pinazo i Camarlench; Escuela de París, d’Equipo Crónica; El cristo crucificado con la Virgen María y San Juan, de Francisco Ribalta; o Retrato del Arzobispo de València Francisco Ximénez del Río, de Vicente López, entre altres quadres rellevants.
‘Memòria de la Modernitat’ fa un recorregut per la història de l'art valencià des del gòtic fins a l'actualitat, amb especial atenció als segles XIX i XX. Així mateix, dedica un espai per a donar visibilitat a les dones artistes, moltes de les quals becades per la Diputació. En este sentit, la selecció de Sagunt és la que inclou més peces de dones artistes (fins a nou obres).