elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Petimetre i Cor de Carxofa, reconeguts per Ecovidrio com els establiments hostalers més sostenibles de la costa valenciana

Petimetre i Cor de Carxofa, reconeguts per Ecovidrio com els establiments hostalers més sostenibles de la costa valenciana
  • Estos dos establiments són els més compromesos en matèria de gestió ambiental de les costes de Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Regió de Múrcia i Andalusia

MÉS FOTOS
Petimetre i Cor de Carxofa, reconeguts per Ecovidrio com els establiments hostalers més sostenibles de la costa valenciana - (foto 2)
Petimetre i Cor de Carxofa, reconeguts per Ecovidrio com els establiments hostalers més sostenibles de la costa valenciana - (foto 3)

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, ha donat a conéixer els establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana. Este reconeixement forma part del #MovimientoBanderasVerdes, la reconeguda campanya estival de Ecovidrio que té com a objectiu posar en valor i reconéixer el compromís de l'hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d'envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l'avanç cap a un desenvolupament sostenible.

En la V edició del #MovimientoBanderasVerdes, Ecovidrio ha comptat amb la participació de més de 15.400 hostalers de 141 municipis d'Andalusia, Comunitat Valenciana, entre els quals es troba Sagunt; Catalunya i la Regió de Múrcia. Tots estos hostalers han mostrat el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, destacant, entre ells, dos locals de la Comunitat Valenciana: Petimetre (Alacant) i Cor de Carxofa (Benicarló).

El restaurant Petimetre ha sigut reconegut pel consum de productes locals i de proximitat, a més de per comptar amb el certificat de Restaurant Sostenible.

A més, evita el desaprofitament alimentari en donar el menjar sobrant a una ONG, realitza la neteja amb ozó per a reduir l'ús de productes químics i donen xarrades sobre nutrició saludable i medi ambient. D'altra banda, informen sobre els productes ecològics de la seua carta i donen els mobles que retiraran, tot això seguint una filosofia de treball basada en la responsabilitat en la gestió de residus i en la reducció de la petjada de carboni.

D'altra banda, el restaurant Cor de Carxofa ha sigut guardonat per Ecovidrio per disposar d'un hort ecològic propi, usar matèries primeres de proximitat, comptar amb plats fets a base de productes locals i de quilòmetre zero o tindre una terrassa 100% sostenible, feta amb fusta de boscos sostenibles i palets reutilitzats. D'altra banda, pertanyen a la Slow Food Community i usen café torrat de la seua localitat.

Com a gran novetat, enguany els hostalers guanyadors rebran una exclusiva Màster Class amb el reconegut xef Ricard Camarena, qui compta amb una ‘Estrela Michelin’ i una ‘Estrela Verda Michelin’ pel seu compromís amb la sostenibilitat.

Un projecte consolidat en favor de la sostenibilitat de la costa valenciana

El lliurament d'estos reconeixements forma part del Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio, un projecte que s'ha consolidat com una iniciativa clau per a l'entitat dins de la seua aliança amb el sector de l'hostaleria. En la Comunitat Valenciana, la cinquena edició d'esta campanya ha comptat amb la participació de 40 municipis costaners i prop de 4.000 establiments hostalers. Totes eixes localitats estan competint per fer-se amb els nou guardons que Ecovidrio entregarà en el territori nacional.

Gràcies a la responsabilitat de municipis i hostalers, en la passada edició del Moviment Banderes Verdes es van arreplegar 15.577 tones d'envasos de vidre en els 38 municipis participants de la Comunitat Valenciana.

El reciclatge d'estos envasos ha aconseguit:

  • Evitar l'emissió de 9.000 tones de CO₂, com ara retirar més de 4.200 cotxes de la circulació durant un any.
  • Evitar l'extracció de 18.700 tones de matèries primeres, equivalent més de dues vegades el pes de la Torre Eiffel.
  • Estalviar més de 11.000 MWh d'energia.
Pujar