Vilamarxant acollirà una escola taller sobre tecnologia web
Ahir es va celebrar un ple extraordinari a l'Ajuntament de Vilamarxant . La sessió va estar motivada per l'aprovació definitiva de la rectificació de la ubicació de l'edifici comercial i les places d'aparcament privades al sector "la Sènia". Segons explicava l'alcalde, Jesús Montesinos, "la urgència està justificada per la necessitat de complir este tràmit perquè l'execució de l'obra no es veja afectada".
La proposta va ser aprovada per unanimitat.
El segon punt de l'ordre del dia tractava sobre l'habilitació per a la pràctica comercial del 29 d'agost, que és un dia festiu local. D'esta forma i a petició d'un comerç del municipi, s'habilita la possibilitat que els establiments comercials que vulguen òbriguen durant eixa jornada.
El portaveu de Vilamarxant Junts Podrem va preguntar si este canvi s'havia consultat a l'ACPV per conéixer la seua posició.
El Regidor de Desenvolupament Local, Eliseo Sanz, va respondre que "s'ha seguit el procediment establert i, com que el municipi no compta amb un Consell de Comerç Municipal, s'ha consultat a 8 entitats autonòmiques amb major representació, com ara sindicats, federació de comerç i patronal. També s'ha informat a la junta de l'Associació de Comerciants que no han fet cap objecció".
El punt va eixir endavant amb els vots a favor de l'equip de govern i el Partit Popular de Vilamarxant; i l'abstenció de Vilamarxant Junts Podrem.
L'última proposta tractada i aprovada va ser la sol·licitud municipal d'una subvenció de 199.830 euros per desenvolupar una escola taller del SERVEF sobre tecnologia web. Un requisit per optar a esta ajuda era l'homologació d'un espai on desenvolupar la formació, per la qual cosa s'ha homologat una aula d'informàtica.
El programa s'anomena "Escola d'ocupació en tecnologia web de Vilamarxant et formem', destinat a persones amb dificultats d'inserció laboral o que pertanyen a col·lectius vulnerables. L'aportació del SERVEF serà d'eixos 199.830 euros, mentre que l'Ajuntament de Vilamarxant aportarà 15.170 euros. Es formarà 10 alumnes-treballadors durant 12 mesos. Una vegada completat este període, rebran un certificat de professionalitat oficial del SEPE.
El portaveu del Partit Popular, Ciro Ferrer, va destacar que li semblava correcte "desenvolupar programes formatius". "No obstant això", continuava, "ens agradaria saber si s'ha contactat amb empresaris del poble per veure les necessitats ocupacionals i enfocar estos programes a potenciar el teixit productiu que tenim al municipi, com ara el sector agrari, l'administració, la maquinària industrial o d'àmbit forestal".
Eliseo Sanz argumentava que "esta decisió no s'ha pres a l'atzar, sinó que s'ha seguit una estratègia. Sabem que els sectors productius més importants del municipi són l'agrari, l'industrial i els serveis, però hem decidit apostar per les noves tecnologies perquè es tracta d'un nínxol de futur, demandat i amb baixa taxa d'atur".
També destacava que "estem preparant un espai coworking que està relacionat amb les noves tecnologies. D'esta forma, un dels nostres propòsits és generar sinergies en esta línia que potencien els valors econòmics del municipi". "A més" explicava el regidor, "amb un certificat de professionalitat és pot optar en millors condicions a un lloc de treball i, per exemple, les persones que es formen en este programa estaran capacitades per gestionar webs i aplicacions en comerços o indústries del municipi".
Per la seua part, Jesús Montesinos, remarcava que "per posar en marxa estos tallers cal comptar amb unes instal·lacions homologades que serien més complicades d'aconseguir al poble per fer altre tipus de tallers, com forestals o industrials. Hem optat per esta opció perquè disposàvem d'este espai i per tal de posar en marxa un programa formatiu útil i que poguera oferir oportunitats ocupacionals quant abans".
La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció del PP i de Vilamarxant Junts Podrem.
Reconeixement a Miguel Ángel Domingo Pérez
Abans d'iniciar la sessió plenària, es va fer un reconeixement institucional a Miguel Ángel Domingo Pérez.
Totes les formacions polítiques van acordar retre este homenatge al treballador de l'Ajuntament i a la seua família, que va estar present en este reconeixement.
L'Alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, va afirmar que "hem volgut fer el reconeixement que correspon per part de la màxima representació del que era i és el seu Ajuntament, on va desenvolupar un gran treball durant molts anys".
A continuació va llegir un text en què es destaca que "el ple de la corporació municipal vol deixar constància del dolor que ens ha provocat la inesperada pèrdua de Miguel Ángel Domingo Pérez, carismàtic company i treballador de l'Ajuntament, del qual volem reconéixer la seua tasca al llarg de molts anys".
"A més de reconéixer la seua dedicació professional", continua el text "també es vol posar en valor l'empremta inesborrable que ha deixat en la vida sociocultural de Vilamarxant sent, durant molts anys, l'única referència en la interpretació musical de la dolçaina. Fruit del seu treball desinteressat, Vilamarxant ha vist nàixer la colla 'A contratemps', el primer grup de tabal i dolçaina existent al nostre poble".
Per últim, des de l'Ajuntament es va traslladar a la família de Miguel Ángel Domingo "tot el suport moral i anímic en estos moments tan difícils". La família i els fills de Miguel Ángel van rebre l'estima de companys i companyes del consistori presents en este homenatge públic, així com de tots els membres de la corporació municipal.
Després de la lectura d'estes paraules, es va guardar un minut de silenci en la seua memòria, que va finalitzar amb un sentit aplaudiment.